Eurogamer.nl

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden

Alles wat je over de nieuwe FIFA 17 moet weten.

De zomervakantie is al een tijdje voorbij en EA Sports FIFA 17 luidt nu voorgoed het nieuwe voetbalseizoen in.

Net als elk jaar zijn er enkele aanpassingen tegenover de vorige editie: The Journey is een nieuwe story mode, de gameplay en besturing is licht veranderd en FIFA Ultimate Team heeft enkele nieuwe features.

Om het seizoen meteen goed te starten hebben we deze FIFA 17 tips op een rij gezet. Met onze basistips leer je de besturing onder de knie krijgen. We hebben een gids voor Ultimate Team en een over Career Mode. Maar natuurlijk ook lijsten van de beste spelers in verschillende categorieën.

Eerst wat algemene zaken over FIFA 17 weten? Check dan de 5 dingen die je over FIFA 17 moet weten op ons YouTube-kanaal.

We hebben onze FIFA 17 gids in vijf overkoepelende categorieën onderverdeeld. Klik verder op de onderstaande links om dieper in de tips te duiken en meer specifieke pagina's te bezoeken.

FIFA 17 basis: besturing, goals scoren, free kicks en meer

fifa17tips

Om in FIFA 17 te kunnen winnen, moet je natuurlijk bij de basis beginnen. We leggen in onderstaande gids alles uit van de gameplay op het voetbalveld: scoren, verdedigen, passen, free kicks en ga zo maar door. Verplicht voer voor nieuwkomers of veteranen die de basics nog even willen opfrissen.

Ga verder naar: FIFA 17 basis en controls - Training, goals scoren, goed verdedigen en vrije trappen nemen

FIFA 17 Ultimate Team: team bouwen, geld verdienen, Team Chemistry, transfermarkt en meer

fifa17tricks

Verzamelde je vroeger graag sticker van voetballers, dan is Ultimate Team helemaal iets voor jou. In onderstaande gids leggen we uit hoe je begint met het opbouwen van een team, hoe je snel geld verdient, hoe die dekselse Team Chemistry werkt en hoe je de transfermarkt zowel handig als lucratief kunt gebruiken.

Ga verder naar: FIFA 17 Ultimate Team (FUT 17) tips en tricks - Team opbouwen, Coins verdienen en de transfermarkt

FIFA 17 Companion en Web App: je Ultimate Team vanop afstand beheren

Je hoeft niet altijd thuis te blijven om je Ultimate Team te managen. Dankzij de Web en Companion Apps kun je dit ook op verplaatsing. Lees er in onderstaande gids alles over.

Ga verder naar: FIFA 17 Ultimate Team - Web App voor pc, iOS en Android downloaden en gebruiken

FIFA 17 Career Mode: jong talent, trainen, geld verdienen, carrière maken en meer

fifa17hints

Altijd zelf een profvoetballer of trainer willen zijn? Volg de volgende link voor uitleg over hoe je meer geld kunt verdienen, op welk jong talent je een oogje moet houden, hoe je de fitheid en statistiek van je spelers verbeterd en tenslotte hoe je dit alles combineert in een mooie carrière.

Ga verder naar: FIFA 17 Career Mode tips en tricks - succesvolle Manager en Speler Carrière

FIFA 17 player ratings: 50 beste spelers, keepers, verdedigers, middenvelders, aanvallers en meer

Welke spelers zijn eigenlijk de beste in FIFA 17? Wie schiet het hardste op doel? Wie slingert vrije trappen recht in de haak? Wie heeft de meest nauwkeurige passes? Op wie kun je altijd een sterke defensie? Dat en veel meer, lees je in onderstaande lijsten.

Ga verder naar: FIFA 17 player ratings - 50 beste spelers

Dit is alvast een voorsmaakje met de beste 10 aanvallers van FIFA 17.

5 Beginnerstips voor FIFA 17

Een goede teamsamenstelling

Een goed gebalanceerd team is niet alleen cruciaal in Career Mode, maar zeker in Ultimate Team en is altijd de eerste stap naar succes. Enerzijds moet je rekening houden met je eigen speelstijl. Anderzijds worden vele beslissingen door de beschikbare spelers bepaalt. Heb je een aantal sterke aanvallers, dan kun je zelf het iniatief nemen. Beschik je over een wat zwakkere ploeg, dan speel je beter op de tegenaanval. Plaats spelers altijd op hun favoriete posities en houd altijd de Team Chemistry in het oog.

Heb geduld

Voortdurend op de sprintknop rammen en overal naartoe rennen, brengt meestal niet veel op. In FIFA 17 mag je nooit ondoordacht reageren. Je aanval en verdediging moet je altijd goed plannen. Dit wil echter niet zeggen dat je nooit risico's moet nemen. Soms bieden in voetbal de opportuniteiten zich nu eenmaal plots aan. Wacht deze momenten af en houd ondertussen het hoofd koel.

Benut je kansen zo efficiënt mogelijk

In het algemeen krijg je tijdens een voetbalwedstrijd niet veel kansen om te scoren. Daarom is het cruciaal dat je deze kansen zo efficiënt mogelijk afwerkt. Leer dus als eerste hoe je een bal tussen de netten schiet. Vervolgens kun je leren hoe je doormiddel van goede passes meer openingen en assists forceert. Want, om het met de woorden van Johan Cruijff te zeggen, om te winnen moet je scoren.

Haal alles uit de standaardsituaties

In theorie brengt elke standaardsituatie in voetbal een zeker gevaar met zich mee. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst weten hoe je vrije trappen en corners moet trappen om een kans te creëren. Enerzijds heb je de kennis en finesse nodig. Anderzijds heb je ook spelers nodig die goed kunnen trappen en koppen. Een specialist in vrije trappen is in elk team in ieder geval cruciaal.

Geef in Ultimate Team niet onnodig Coins uit

De verleiding is groot om in Ultimate Team al je Coins er aan Card Packs door te jagen. Doe dit echter niet meteen: de Packs leveren immers willekeurige spelers waarvan je nieteens weet of ze in je team passen. Investeer je Coins dus op de transfermarkt aan spelers waarvan je zeker weet dat ze nuttig voor je zijn. Dit helpt je sneller op weg dan alles aan willekeurige Packs uitgeven.

FIFA 17 Gameplay tips

Als je deze beginnerstips onder de knie hebt, is het tijd om wat dieper te gaan. Een wedstrijd wordt namelijk op het veld beslist, dus moet je alle trucjes bovenhalen. Dit zijn enkele meer geavanceerde tips om tijdens een wedstrijd de bovenhand te krijgen:

Varieer je passing

FIFA 17 draait meer dan ooit over het beheren van de ruimte. Je moet je tegenstanders uit hun positie lokken en open ruimte creëren. Teams die veel druk zetten hebben een aanzienlijk voordeel, maar het kost ook heel wat uithoudingsvermogen. De beste manier om dit te counteren is je passing variëren: enkele korte passen over de grond vervolgen met een dieptepass opvolgen of een lange crossing. Op die manier ben je onvoorspelbaar en vallen de gaten in de vijandige defensie automatisch.

Oefen je Skill Moves

Skill Moves in FIFA 17 oefenen is niet meteen de leukste bezigheid, maar je haalt er wel op lange termijn een groot voordeel uit. Een van de beste trucs om te leren is de schijnbeweging, door snel op de schiet- en vervolgens passknop te drukken. Dit werkt perfect tegen tegenstanders die blindelings naar de bal rennen, zoals je er online veel vindt. Om de rest van de Skill Moves te oefenen zet je best tijdelijk de moeilijkheidsgraad naar beneden.

Maak gebruik van snelheid

Snelheid en snelle spelers waren nog nooit zo belangrijk dan in FIFA 17. Het algemene tempo ligt lager dan ooit, dus snelle flankspelers gaan een erg populair wapen online zijn. Zorg dus tegelijk ook voor verdedigers die een goede sprinter kunnen opvangen.

Pas op met slidings

Sliding tackles zijn echter geen goede manier om deze snelle spelers op te vangen. Het risico is te groot en als je de bal mist krijg je altijd een foul tegen en in het slechtste geval een gele of rode kaart. Bovendien lig je na een sliding op de grond en ben je automatisch geklopt. Blijf dus op je benen en gebruik gewone tackles.

Kopballen zijn te krachtig

De nieuwe beste manier om in FIFA 17 te scoren, lijkt met kopballen. Oefen allereerst je voorzetten en assists door de lucht. Als een van je spelers die redelijk goed is in kopballen zijn hoofd er tegen kan zetten is erg vaak meteen raak. Let hier ook op tijdens het verdedigen: een schijnbaar ongevaarlijke situatie kan zomaar in een goede voorzet en kopkans veranderen. Probeer dus ten alle kosten je flanken te beschermen.

Dit zijn onze algemene FIFA 17 tips en tricks. Als je dieper wilt graven, volg dan de links naar de meer gedetailleerde gidsen bovenaan dit overzicht. En vergeet niet onze belangrijkste tip om beter te worden in FIFA 17: oefenen, oefenen, oefenen!

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.