Eurogamer.nl

The Last of Us: Part 2 - Alles wat we weten

Het verhaal is nog niet klaar.

Let op! Dit artikel bevat spoilers als je The Last of Us (Remastered) nog niet gespeeld hebt.

Met The Last of Us leverde ontwikkelaar Naughty Dog een van de beste games van de afgelopen jaren af. Een vervolg op de game komt dan ook niet als een verrassing, zeker aangezien de Uncharted-serie zo goed als zeker tot een einde is gekomen. Er is nog niet veel over The Last of Us: Part 2 bekend, maar genoeg reden om alle beetjes informatie bij elkaar te schrapen.

Verhaal en setting

The Last of Us wordt door velen als een van de beste games ooit gezien. Niet alleen zijn de hoofdpersonages Joel en Ellie erg geloofwaardig neergezet, de game verkent ook regelmatig hun menselijkheid. The Last of Us begint met de uitbraak van een parasitaire schimmelinfectie die de hersenen aantast en mensen in een soort van zombies verandert. In de proloog zie je hoe Joel zijn dochter verliest. De Verenigde Staten zijn in een politiestaat veranderd waarin overlevenden in quarantaine zijn geplaatst.

De game zelf start twintig jaar later in Boston, wanneer de verbitterde smokkelaar Joel de opdracht krijgt om de jonge Ellie heelhuids naar de Fireflies te escorteren. Die paramilitaire groep gelooft dat Ellie de sleutel is tot een medicijn om de mensheid te redden. Ze is namelijk gebeten, maar nooit in een zombie veranderd. In hun zoektocht naar de Fireflies worden Joel en Ellie niet alleen door The Infected bedreigd, maar ook door overlevenden met kwade bedoelingen.

Na een lange en gevaarlijke reis door de Verenigde Staten komen beide hoofdpersonages in Salt Lake City aan. Daar worden ze door een patrouille van de Fireflies gevangengenomen. Ellie ligt uiteindelijk op de operatietafel waar dokters op het punt staan een deel van haar besmette hersenen weg te nemen. Uit angst om ook zijn surrogaatdochter te verliezen, vermoordt Joel de dokters. Dat is volledig tegen Ellie's wil in, want ze berust in haar lot. Wanneer Ellie later ontwaakt, liegt Joel door haar te zeggen dat er meer mensen immuun zijn en beweert hij dat de Fireflies de zoektocht naar de remedie hebben opgegeven. Hoewel dat een leugen is, zweert Joel dat hij de waarheid spreekt.

The Last of Us: Part 2 speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen van de eerste game af. Je neemt nu de rol van Ellie op je, terwijl Joel aan jouw zijde blijft. "Uiteindelijk draait The Last of Us om Joel en Ellie", zegt creative director Neil Druckmann. Vandaar dat er ook gekozen is voor 'Part 2' in de titel. Het verhaal is namelijk niet afgerond. Waar het eerste deel nog om de liefde tussen de twee personages ging, draait het vervolg om haat. Zoals het bloedbad in de trailer duidelijk maakt, is de inmiddels negentienjarige Ellie uit op wraak en ze zal ze, in haar eigen woorden, 'niet rusten totdat ze iedereen gevonden en vermoord heeft'.

In de trailer hoor je Joel en zie je niet meer dan zijn silhouet. Dat doet veel fans vermoeden dat Joel eigenlijk dood is en hij alleen nog maar in haar verbeelding bestaat. Haar wraak zou zich dan op de moordenaars van Joel richten. Gezien het einde van The Last of Us is het aannemelijk dat het om de Fireflies gaat. Uiteraard hebben we het hier puur over een theorie.

2

Gameplay

Er is met geen woord over de gameplay gesproken. Op de concept art zie je dat de beschaving nog steeds een puinhoop is en dat de natuur de wereld langzaamaan opeist. Het is aannemelijk dat je wederom je eigen wapens en items kunt craften. Aangezien er tot dusver bekend geen geneesmiddel tegen The Infected is gevonden, moet je voor die gemuteerde mensen blijven uitkijken. In het begin van de trailer komt het logo van de Fireflies kort voorbij. Het lijkt erop dat die groepering wederom een rol in het verhaal speelt en een mogelijke tegenstander is.

Achter de schermen

De 10 beste en de 10 slechtste horror-games Een tocht langs de hoogtepunten en dieptepunten van het genre. De 10 beste en de 10 slechtste horror-games

Druckmann gaf in 2014 al aan pas over een vervolg te willen nadenken als Naughty Dog een verhaal had gevonden dat "de moeite waard is om te vertellen". Hij hoeft het vervolg in ieder geval niet alleen te schrijven. Naughty Dog heeft Halley Gross ingehuurd om Druckmann te helpen. Gross heeft onlangs nog meerdere afleveringen van de serie Westworld geschreven. Bruce Straley, co-director van het eerste deel, keert echter niet terug. Hij geniet momenteel van een 'welverdiende' sabbatical nadat hij aan The Last of Us en Uncharted 4: A Thief's End heeft gewerkt.

Releasedatum

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de The Last of Us: Part 2 releasedatum. Gezien het vroege stadium waarin de game zich momenteel bevindt, lijkt 2017 vooralsnog onwaarschijnlijk.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.