Eurogamer.nl

Super Mario Run - 5 dingen die je moet weten

Mar-iOS debuut.

Eerder deze week maakte 's werelds bekendste loodgieter zijn debuut op de iPhone en iPad met Super Mario Run. Volgens Miyamoto is het tevens de eerste Mario-game die je met één hand kunt spelen. Nieuwsgierig? Hier lees je de vijf belangrijkste dingen die je moet weten.

Side-scrolling autorunner

Super Mario Run is een side-scrolling autorunner. Mario rent dus automatisch van links naar rechts door de levels. Door met je vinger op het scherm te tikken, spring je op vijanden of over afgronden. Vergeet tijdens elke run overigens niet zo veel mogelijk munten te verzamelen.

Feest van herkenning

Ondanks de andere opzet is Super Mario Run een feest van herkenning. Net als in de oude platformgames manoeuvreer je je door de verschillende levels van Mushroom Kingdom. Je komt daarbij weer de nodige groene rioolpijpen, Goomba's en vraagtekenblokken tegen. De visuele stijl is ondergedompeld in een sausje zoals je die van New Super Mario Bros. gewend bent.

Drie gamemodi

Super Mario Run heeft een drietal gamemodi. World Tour is een singleplayermodus waarin je level voor level de welbekende vlaggenmast moet bereiken voor de timer op nul staat. Toad Rally is een competitieve modus waarin je het tegen 'ghosts' van vrienden opneemt en je stijl uiteindelijk je score bepaalt. In Kingdom Builder ten slotte bouw je met verzamelde items je eigen koninkrijk.

Tweede mobiele game van Nintendo

14 games die dringend een film verdienen Toon dit niet aan Uwe Boll. 14 games die dringend een film verdienen

Super Mario Run is de tweede in de reeks mobiele games die Nintendo heeft aangekondigd. Eerder dit jaar lanceerde Miitomo, een free-to-play social media-platform. Daarnaast werkt Nintendo nog aan een mobiele versie van Fire Emblem en Animal Crossing. Wanneer Super Mario Run voor Android-toestellen uitkomt, is overigens nog onduidelijk.

Gratis, maar toch niet helemaal

Super Mario Run is gratis in de App Store te downloaden. Het gaat echter om een uitgeklede versie waarbij slechts enkele levels speelbaar zijn. Wil je met de volledige game aan de slag, dan kost dat je 10 euro. Ook is een internetverbinding vereist om de game te spelen.

Super Mario Run is vanaf nu voor de iPhone en iPad verkrijgbaar. Meer informatie lees je in de Super Mario Run - Alles wat we weten.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.