Eurogamer.nl

Sniper Elite 4 - Alles wat we weten

In het vizier.

De vrijheidsstrijders van Rebellion Developments zijn hard aan het werk om Sniper Elite 4 gevechtsklaar te maken. Na een zware campagne in Noord-Afrika sluit hoofdpersonage Karl Fairburne zich aan bij de verzetsstrijders in ItaliŽ. Benito Mussolini heeft ItaliŽ in zijn greep en dat land is als bondgenoot van Duitsland een belangrijke pion in de Tweede Wereldoorlog. Haal je Springfield M1903 maar onder het stof vandaan, want we zetten alle info over Sniper Elite 4 voor je op een rijtje.

Verhaal en setting

Sniper Elite 4 speelt zich af in 1943. Opnieuw kruip je in de huid van hoofdrolspeler Karl Fairburne die zich dit keer in ItaliŽ bevindt. Daar helpt hij verzetsstrijders om het land uit de ijzeren greep van het fascisme te bevrijden. Je krijgt ook de taak om een machtig wapen te ontmantelen. Ondertussen reis je langs bijzondere locaties, zoals dorpjes aan de Mediterraanse kust, kolossale gebouwen, intimiderende bossen en hoge bergtoppen.

1943 staat in het teken van meerdere belangrijke gebeurtenissen. De Sovjet-Unie start in het begin van dat jaar een offensief tegen de nazi's in Stalingrad. De Duitsers moeten het in februari tegen een overmacht afleggen. De Sovjet-Unie rukt vervolgens op richting Kursk en Kharkov. Aan een ander front trekken de Duitsers zich ook terug, omdat de Amerikanen en Britten zich richting TunesiŽ bewegen.

Met een landing op SiciliŽ wordt het einde van een tijdperk ingeluid. In september geeft ItaliŽ zich over aan de geallieerden. Sniper Elite 4 maakt dus in grote lijnen gebruik van de wereldgeschiedenis om een authentiek verhaal te vertellen.

Gameplay

Karl Fairburne is een getalenteerde sluipschutter met meerdere handige vaardigheden. Vanuit third-person ga je van de ene locatie naar de andere om er verscheidene doelwitten om te leggen. Wanneer je iemand van een grote afstand ombrengt, toont de game je dat met het X-Ray Kill Cam-systeem. In die stand volgt de camera de kogel richting zijn doelwit, waarna je ziet welke lichaamsdelen aan gort worden geschoten. Versplinterde botten, gescheurde organen en kapotte ledematen worden keer op keer met een macabere aandacht voor detail in beeld gebracht.

Met Sniper Elite 4 zijn ook andere dodelijke tactieken aan het X-Ray Kill Cam-systeem toegevoegd. Granaten, melee en stealth activeren eveneens die camera. Volgens Rebellion Developments is de AI verbeterd, waardoor vijanden actief naar een vermiste kameraad op zoek gaan. Daardoor kun je lichamen als lokaas te gebruiken en vijanden in de val lokken. Tijdens nachtmissies kun je lampen en andere lichtbronnen kapotmaken om beter verstoppertje te spelen.

-screen-elite

De levels in Sniper Elite 4 zijn groter dan in zijn voorgangers. Volgens creatief directeur Tom Jones van Rebellion is dat bewust gedaan om van de game een sluipschuttersparadijs te maken. De gebieden maken daarom meer gebruik van verticaliteit. Als Karl Fairburne heb je dan ook de mogelijkheid om te klimmen.

De game bevat ook meerdere multiplayermodi. De campagne is in ieder geval met zijn tweeŽn te doorlopen. Daarnaast keert de competitieve multiplayermodus terug, maar voorlopig is daarover geen andere informatie bekendgemaakt.

Releasedatum en pre-order

De Sniper Elite 4 release is 14 februari 2017. De shooter komt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit. Als je een pre-order plaatst, krijg je ook toegang tot de extra missie Target FŁhrer waarin je traditiegetrouw Hitler moet omleggen. Bovendien krijg je zeven camouflage-skins voor de sluipschuttersgeweren waarmee je start.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.