Eurogamer.nl

Red Dead Redemption 2 - Alles wat we weten

Rockster zoekt vergiffenis.

Het internet ontplofte even op 18 oktober 2016. Na twee kleine teasers maakte ontwikkelaar Rockstar Games namelijk bekend dat het werkt aan Red Dead Redemption 2, het vervolg op de openwereldwestern Red Dead Redemption uit 2010. De eerste game was een commercieel en kritisch succes en toonde Rockstars visie op het Wilde Westen. Dit nieuwe deel belooft gebruik te maken van de extra kracht die de nieuwe generatie consoles biedt, maar wat weten we over deze sequel? Wij zetten alle informatie tot dusver bekend voor je op een rijtje.

Setting

Red Dead Redemption 2 speelt zich opnieuw af in het Wilde Westen. Rockstar heeft het over een 'hard' Amerika waarin de sequel een episch verhaal vertelt. Red Dead Redemption 2 vormt alvast een prequel op zijn voorganger. Die game speelt zich namelijk af in 1911 en 1914, een periode waarin technische vooruitgang en beschaving een eind maken aan de wetteloze bandieten en cowboys. Red Dead Redemption 2 speelt zich dus voor die periode af, waarschijnlijk tijdens de hoogtijdagen van het Wilde Westen. Het is een setting die zich bij uitstek leent voor geromantiseerde verhalen over een rauwe wetteloze samenleving waarin de ontdekkingsreis naar het onbekende centraal staat.

In de allereerste trailer zijn heuvelachtige landschappen, prairies, uitgestrekte bossen en rivieren te zien. Vervoersmiddelen zoals paarden, kano's, stoomlocomotieven en koetsen worden in de trailer getoond. De cinematografische beelden duiden op een levendige wereld met diversiteit binnen flora en fauna. Ook zijn er olievelden te zien, waardoor het aannemelijker wordt dat Red Dead Redemption 2 zich aan het eind van de 19de eeuw afspeelt. De allereerste commerciële oliebron werd namelijk in 1858 in Oil Springs, Ontario opgericht. Vooralsnog heeft Rockstar niet bekendgemaakt in welke jaren Red Dead Redemption 2 zich precies afspeelt.

De trailer eindigt met een groep van zeven cowboys die van de camera weg galopperen. Dat is hoogstwaarschijnlijk dezelfde groep die op het vrijgegeven artwork staat. Rockstar Games heeft nog niet bekendgemaakt wie die personages zijn en of ze allemaal speelbaar zijn. Zodra er meer informatie beschikbaar is, vullen we dit artikel met extra details aan.

De kaart van de game is eerder al gelekt. Op deze kaart zijn de gebieden Tall Trees en Great Plains opnieuw te zien. Die keren terug uit de eerste game. Het is dan ook mogelijk dat je naar de nederzetting Blackwater terugkeert. Dankzij de toevoeging van water kleine eilandjes is de gelekte kaart is groter dan die van zijn voorganger.

2015/articles//a/1/8/6/4/0/1/1/eurogamer-u2ui0b.jpg

Online

Uitgever Take-Two Interactive heeft de domeinnaam reddead.online geregistreerd. Rockstar geeft aan dat de "enorme en sfeervolle wereld een basis vormt voor een volledige nieuwe online multiplayer-ervaring". Of het net zoals Grand Theft Auto Online een persistente online wereld betreft, is nog onduidelijk.

Als kanttekening moet er gezegd worden dat Grand Theft Auto Online het beter doet dan Rockstar aanvankelijk had verwacht. Met 500 miljoen dollar aan winst door microtransacties is het niet meer dan logisch dat de Amerikaanse ontwikkelaar dat terrein verder gaat verkennen.

Sony heeft aangekondigd de handen ineen te slaan met Rockstar Games. Bezitters van de PlayStation 4 krijgen als eerste toegang tot bepaalde online content.

Releasedatum

Red Dead Redemption 2 komt in het najaar van 2017 uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Rockstar Games heeft nog geen melding gemaakt van een pc-versie. De oorspronkelijke Red Dead Redemption zag nooit het levenslicht op de pc.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.