Eurogamer.nl

FIFA 17 - Verdedigen en Tactical Defending

We bouwen een muur.

In FIFA 17 leveren goals weinig op als je ook veel tegendoelpunten slikt. Daarom is een goede verdediging één van de belangrijkste aspecten waar aan moet werken. Wees steeds aandachtig, analyseer de spelsituatie en blijf kalm. Wat je voor de rest moet doen, doen we hier uit de doeken.

Tactical Defending gebruiken en doelkansen voorkomen

Om te goed verdedigen kun je FIFA gebruik maken het Tactical Defending-systeem. Deze verdedigingsmethode is zowel online als offline erg handig.

Als verdediger nader je de speler met de bal door de A-knop of X-knop (al naargelang je op de Xbox of PlayStation speelt) ingedrukt te houden. Volgens heb je de volgende opties: je kunt een sliding tackle (X of Vierkant) gebruiken, of een staande tackle (B of Cirkel). Druk je meteen na een sliding tackle meteen opnieuw op dezelfde knop, dan voer je aansluitend een nieuwe tackle uit. Je hebt wat oefening nodig om de timing hiervan goed onder de knie te krijgen.

tacticaldefending

De Verdedigen Skill-Uitdaging in Skill Games is een van de beste manieren om je tackels te trainen.

Let erop dat je niet wild tekeer gaat en zomaar zonder nadenken op je tegenstander afstormt. Reageer rustig, behoud het overzicht en zo kun je de volledige situatie inschatten. Is je tackle namelijk te overhaast, dan kan het dat je tegenstander een vrije trap in de richting van het doel krijgt, waardoor er uiteraard een gevaarlijke doelkans voor je tegenstander ontstaat. De timing is dus cruciaal, zodat je tackle niet te vroeg is en ook niet te laat komt. In het slechtste geval krijg je een kaart te slikken. Bij de Skill Games kan je tackles in een veilige omgeving oefenen.

Meer FIFA 17 basistips:

FIFA 17 - Beste opstellingen en tactiek

FIFA 17 - Perfecte goals scoren

FIFA 17 - Nauwkeurige passes en assists geven

FIFA 17 - Dribbels en de tegenstander kloppen

FIFA 17 - Free kick trappen en scoren

FIFA 17 - Inwerpen en Be a Goalkeeper spelen

FIFA 17 - Penalty scoren en stoppen

FIFA 17 - Corners en hoge voorzetten trappen

FIFA 17 - Spelers rollen en instructies geven

FIFA 17 - Difficulty en spelaanpassing veranderen

FIFA 17 basis en controls - Training, goals scoren, goed verdedigen en vrije trappen nemen

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden

Hou je A of X ingedrukt, dan ga je ook met de tegenstander mee wanneer deze sprint. Hou je B of Cirkel ingedrukt, dan kun je aan het truitje van de tegenstrever trekken. Doe dit echter niet te lang want als de scheidsrechter dit ziet loop je kans op een gele kaart en een vrije trap voor je tegenstander. En in het doelgebied moet je dit sowieso niet riskeren, of anders krijg je misschien een penalty tegen.

Druk op de rechterschouderknop om een medespeler te roepen die je helpt om de tegenspeler die aan de bal is onder druk te zetten. Met twee de bal proberen afnemen verhoogt natuurlijk ook drastisch je kans om balbezit te krijgen.

Zorg dat je echter naar meer kijkt dan enkel de speler die de bal heeft. Let op tegenstanders, zodat zij geen vrije ruimte krijgen. Verhinder de man aan de bal sowieso om te passen of voorzetten te geven. En als één van je spelers sneller is dan diegene met balbezit, dan kun je via een goed getimede sprint waarschijnlijk snel de bal afsnoepen.

Zorg zeker dat je je speler niet blind naar voren laat sprinten, zodat hij voor diegene met balbezit terechtkomt. Dit is namelijk de perfecte valstrik om een vijand aan buitenspel te laten ontsnappen. Zorg ook dat de tegenstrever je energie niet uitput. Wees geduldig, wacht af en sla toe op het juiste moment; zeker op de hogere moeilijkheidsgraden.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.