Eurogamer.nl

FIFA 17 basis en controls - Training, goals scoren, goed verdedigen en vrije trappen nemen

Alles wat je moet weten om FIFA 17 goed te spelen.

In voetbal veranderen de basisregels quasi nooit en dit is ook het geval in FIFA 17. Op papier is het makkelijk om een voetbalwedstrijd te winnen: je moet doelpunten scoren en zelfs een clean sheet houden. Makkelijker gezegd dan gedaan en daarom is het handig om de basis van elke FIFA-game snel nog een keertje op te frissen. Want net zoals elk jaar zijn er een aantal subtiele veranderingen, vooral dan bij de standaard situaties.

Met de gidsen in dit overzicht vertellen we je niet alleen hoe wereldgoals moet scoren, maar ook hoe je het middenveld met nauwkeurige passes beheerst en je verdediging als een rots blijft rechtstaan. Dit is de basis om goede aanvallen op te zetten, zowel door het centrum als over de flanken. In het strafschopgebied moet je het dan nog enkel afwerken.

Maar alles begint natuurlijk in de kleedkamers. Zonder een goede opstelling en tactiek sta je nergens. Ook dit vaak vergeten aspect van een succesvol voetbalteam komt in onderstaande FIFA 17 basistips aanbod.

Nog meer weten om een betere FIFA-speler te worden? Lees dan het overzicht van al onze FIFA 17 tips

FIFA 17 - Beste basistips

Juiste opstelling en tactiek

Als je geen goede opstelling of tactiek hebt, loopt zelfs het meest getalenteerde team als kippen zonder kop over het veld. Op onderstaande pagina leggen we uit hoe je een goede formatie kiest en hoe je spelers op een tactisch perfecte locatie zet.

Ga verder naar: FIFA 17 - Beste opstellingen en tactiek

Goed verdedigen

Naast een goede aanval is natuurlijk ook een betrouwbare verdediging cruciaal. Alleen door je doel zo proper mogelijk te houden, kun je op langetermijn succesvol zijn. Op onderstaande pagina vertellen we hoe je je defensie een rots maakt om op te bouwen.

Ga verder naar: FIFA 17 - Verdedigen en Tactical Defending

Hoe goals scoren

Om goals te scoren moet je wel wat meer doen dan simpelweg op een knopje duwen wanneer je voor het doel komt. Als je de beste keepers van FIFA 17 wilt kloppen, zal je toch met enkele geavanceerde trucjes moeten komen. In onderstaande gids leggen we precies uit hoe je in elke schietkans de beste beslissing maakt en je doelkansen succesvol afrondt.

Ga verder naar: FIFA 17 - Perfecte goals scoren

Succesvol dribbelen

Soms is het moeilijk om ruimte te vinden en moet je een tegenstander met een individuele actie verschalken. Goed dribbelen is een bijzonder machtig wapen in de handen van de juiste spelers en daarom hebben we er op onderstaande pagina een gids aan gewijd.

Ga verder naar: FIFA 17 - Dribbels en de tegenstander kloppen

Nauwkeurig passen

Alles staat of valt natuurlijk met hoe goed je de bal in het rond kunt spelen. Niets is in voetbal zo mooi als een goed uitgemeten dieptepass. Op de volgende pagina leggen we uit hoe je er voor zorgt dat elke pass aankomt en gevaar voor je tegenstanders creŽert. Tiki-take here we come.

Ga verder: FIFA 17 - Nauwkeurige passes en assists geven

Hoe vrije trappen scoren

Bij vrije trappen is het altijd even de adem inhouden. Meestal vliegt de bal over of naast, maar soms zitten er echte pareltjes tussen. Tenzij je natuurlijk onze onderstaande tips leest, dan weet je precies hoe je de bal in het net krult of een perfecte kopkans voor de teammakkers creŽert.

Ga verder: FIFA 17 - Free kick trappen en scoren

Met een inworp gevaar creŽren

Ook uit inworpen kunnen gevaarlijk situaties ontstaan. Zeker een snel ingeworpen bal kan voor een verrassing zorgen. Blijf dus ook wanneer de bal buiten rolt attent. En ook als keeper in de Be a Goalkeeper-modus moet je ten alle tijden je aandacht bij het spel houden. We behandelen beide onderwerpen in onderstaande gids.

Ga verder: FIFA 17 - Inwerpen en Be a Goalkeeper spelen

Penalties scoren en tegenhouden

Penalties zijn misschien wel het spannendste onderdeel van voetbal. Of ze nu als strafschop beloond worden of er na een gelijkspel een penalty-shootout volgt, de spanning is steeds te snijden. Daarom is het belangrijk dat je de penalty perfect beheerst, zowel achter als voor de bal. Lees onderstaande gids om telkens de goede hoek te kiezen.

Ga verder: FIFA 17 - Penalty scoren en stoppen

Hoekschoppen en voorzetten trappen

Voorzetten van op de flanken zijn een geweldige manier om een doelkans te krijgen, zeker hoekschoppen of corners. Maar ze zijn ook redelijk moeilijk te beheersen. Klik daarom verder naar het volgende artikel en je assists zullen nauwkeuriger en gevaarlijker worden.

Ga verder: FIFA 17 - Corners en hoge voorzetten trappen

Spelersrollen en tactische aanwijzingen geven

Als je een vrije trap specialist in je team hebt, waarom laat je hem dan de free kicks ook niet nemen? Veel beginnende FIFA-spelers zien deze vanzelfsprekendheid over het hoofd. Daarom leggen we het in onderstaande gids nog eens even duidelijk uit, tegelijk met hoe je tactische aanwijzingen tijdens de match geeft.

Ga verder: FIFA 17 - Spelers rollen en instructies geven

Moeilijkheidsgraad aanpassen

Niet helemaal tevreden met de gekozen moeilijkheidsgraad? Misschien loop je te makkelijk door de verdediging, of is het net te moeilijk om je tegenstander tegen te houden? Volg onderstaande instructies om de moeilijkheidsgraad tot in de puntjes aan te passen.

Ga verder: FIFA 17 - Difficulty en spelaanpassing veranderen

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.