Eurogamer.nl

FIFA 17 Ultimate Team - Formatie, Team Chemistry en Fitness

Haal het maximum uit je Teamgeest.

Een fantastisch teamin FIFA Ultimate Team 17 heeft nood aan de juiste opstelling. Anders heb je geen goede Team Chemistry en komen je resultaten in gevaar. Maar ook je Manager, Trainer en Fitness kun je niet achterwege laten. Wij vertellen je enkele handige tips om je Teamgeest te verbeteren.

Kies de juiste formatie voor een goede Team Chemistry

Net zoals in de Career Mode is de samenstelling van je ploeg in Ultimate Team het allerbelangrijkste. Het helpt je niet om gewoon de beste spelers allemaal samen te zetten. Je team moet goed op elkaar ingespeeld zijn, met elke speler op zijn lievelingspositie en onderlinge harmonie, best tussen spelers uit hetzelfde land.

In het begin zul je een verre van perfecte ploeg hebben, met spelers uit verschillende landen die weinig onderlinge chemie hebben. Problemen herken je via de kleur van de verbindingslijnen tussen spelers en bepaalde symbolen.

Eerst en vooral moet je kiezen voor een land, waar je vervolgens bijna al je spelers uit selecteert. Zo kun je eenvoudig op de transfermarkt passende spelers kopen. Het loont niet om geld voor Card Sets te sparen, want daar krijg je willekeurige spelers waarvan je de nationaliteit niet kunt kiezen. Zoek dus op de transfermarkt.

Een team met een goede Team Chemistry op Bronze-niveau neemt niet veel tijd in beslag. Uiteindelijk beslist de chemie meer over de prestaties van je team op het veld dan de punten van je individuele spelers. Hoe hoger de Chemistry, hoe zelfzekerder je team op het veld is. Zo zullen ze minder slechte passen uitvoeren en de looplijnen beter benutten.

Beslissend voor de Chemistry en verbindingslijnen zijn naast de nationaliteit ook de competitie en club waarin de spelers komen. Een goed middenveld heeft spelers van dezelfde nationaliteit, competitie en club om mooie bonussen te bekomen. Dat is natuurlijk niet altijd zo eenvoudig. Probeer echter toch minstens twee attributen van alle spelers met elkaar te doen overeenstemmen.

Omdat de individuele puntenwaarden niet zo belangrijk is, kun je ook met zwakkere teams die echter 100 punten Team Chemistry hebben goeie resultaten halen tegen theoretisch sterkere teams.

Meer FIFA 17 Ultimate Teams tips:

FIFA 17 Ultimate Team - Starterstips voor beginners

FIFA 17 Ultimate Team - Speler aanpassen, contract verlengen en lenen

FIFA 17 Ultimate Team - Snel Coins (geld) verdienen

FIFA 17 Ultimate Team - Transfermarkt: spelers kopen en verkopen

FIFA 17 Ultimate Team - Draft Mode team en Dream Squad samenstellen

FIFA 17 Ultimate Team - FUT Champions en Squad Build Challenges voltooien

FIFA 17 Ultimate Team - Teamgeeststijlen en Chemistry Styles voor elke positie

FIFA 17 Ultimate Team (FUT 17) tips en tricks - Team opbouwen, Coins verdienen en de transfermarkt

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden

Het belang van Manager, Trainer en Fitness

Voor je ploeg zijn ook de Manager en Trainer essentieel. Zo kunnen ze de puntenwaarde van je ploeg een serieuze boost geven.

De Trainer heeft best dezelfde nationaliteit als het merendeel van de spelers. Managers laten zich kenmerken doordat ze favoriete opstellingen hebben. Deze zijn een mooie bonus voor je team. Als je echter geen vindt die bij jouw stijl aansluit, dan kun je proberen om modificatiekaarten te bemachtigen om de lievelingsformaties van een manager aan te passen.

Als je een Fitness-kaart inzet, moet je ook werknemers voor dat gebied in huis halen om ook effectief die kaarten op een goeie manier te benutten.

Hier moet je ook weer kiezen. Zet je Fitness-kaarten in, of stel je liever een tweede team samen dat een vermoeide selectie kan vervangen? Op de lange termijn kosten die kaarten namelijk heel wat Coins. En als je normale elftal moe is, dan kun je ze misschien enkele matches op de bank laten zitten en de reservespelers laten meedoen tot je normale team weer fit is. Zorg opnieuw voor voldoende reservespelers uit hetzelfde land.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.