Eurogamer.nl

FIFA 17 - Perfecte goals scoren

'Om te winnen moet je scoren.'

Een match win je niet enkel door een goede verdediging, maar door ook natuurlijk doelpunten te maken. Er zijn veel mogelijkheden om goals te scoren in FIFA 17 en deze hangen van de spelsituatie af. Hier geven we je advies over wat je in elke situatie moet doen.

Zo scoor je een goal

Doelpunten scoren is essentieel in voetbal. Zeker wanneer je verdediging niet op punt staat, is het belangrijk dat je het offensief kunt drukken om je tegenstander te verstikken en geen kansen weg te geven. Zo kun je steeds op de helft van de tegenstander spelen en ademruimte voor jezelf creeëren.

Elke kans die je krijgt, moet je zo effectief mogelijk benutten. Het ergste gevoel in voetbal is als je de hele tijd de bovenhand voerde, maar uiteindelijk toch verliest doordat je kansen hebt laten liggen. Soms krijg je echter ook weinig doelkansen. Dan is het eveneens belangrijk om elke situatie ten volle te benutten.

Het belangrijkste element is de sterkte van een schot, welk soort schot het ook moge zijn. Houd je de schietknop niet lang genoeg ingedrukt, dan rolt de bal op z'n gemak richting het vijandelijke doel en heeft de keeper geen problemen. Houd je het te lang ingedrukt, dan vliegt de bal over het doel.

Met de linkerstick kun je de richting van een schot beïnvloeden. Er zijn echter nuances. Druk je niet hard genoeg in een richting, dan gaat de bal maar flauwtjes die kant op. Je hebt dan ook wat oefening nodig voor dit alles in je vingers zit. Trainen of wedstrijden spelen is dan ook het allerbeste advies.

In een één-tegen-één-situatie waar je enkel de keeper voor je hebt, kun je proberen de bal over hem heen te lobben. Doe dit wanneer de keeper op je af komt rennen. Gebruik dus geen lob wanneer de keeper te dicht bij het doel is, want dan kan hij teruglopen om de bal nog te vangen. Kun je de situatie echter juist inschatten, reageer dan snel. Druk echter niet te lang op de knop, anders vliegt de bal over het doel. Te zwakke pogingen komen dan weer niet ver of hoog genoeg. Een lobschot voer je uit door tijdens het schieten de linkerschouderknop ingedrukt te houden.

Meer FIFA 17 basistips:

FIFA 17 - Beste opstellingen en tactiek

FIFA 17 - Verdedigen en Tactical Defending

FIFA 17 - Nauwkeurige passes en assists geven

FIFA 17 - Dribbels en de tegenstander kloppen

FIFA 17 - Free kick trappen en scoren

FIFA 17 - Inwerpen en Be a Goalkeeper spelen

FIFA 17 - Penalty scoren en stoppen

FIFA 17 - Corners en hoge voorzetten trappen

FIFA 17 - Spelers rollen en instructies geven

FIFA 17 - Difficulty en spelaanpassing veranderen

FIFA 17 basis en controls - Training, goals scoren, goed verdedigen en vrije trappen nemen

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden

Druk je op de rechterschouderknop tijdens een schot, dan wordt het aangesneden. Het doel daarbij is om de bal rond de keeper te leiden en zo het doel in te schieten. Net zoals bij een lobje verliest het schot aan kracht, maar is het moeilijk om af te weren. Vergeet niet om de linkerstick een bepaalde richting uit te duwen om zo de kant te kiezen voor het schot uit te voeren.

Nog beter is het wanneer een van je spelers is meegelopen en vrijstaat voor het doel. Dan kun je hem vragen om te naderen en tussen de andere spelers of langs de keeper te lopen. Speel hem dan via een pass op het juiste moment de bal aan en je plaatst de bal vervolgens zonder problemen in het doel. Let wel op: de kans is groot dat je medespeler buitenspel loopt, dus let goed op.

Druk je op de B- of Cirkel-knop, direct daarna de A- of X-knop en duw je de stick in een bepaalde richting, dan kun je een schot veinzen en zo de verdediger misleiden om je schot te proberen blokken. Ook kun je een schijnbeweging doen om dan snel van richting te wisselen en naar een andere speler te passen. Zo kun je de verdedigers ook om de tuin leiden.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.