Eurogamer.nl

FIFA 17 - Penalty scoren en stoppen

Zo schiet je elke strafschop recht in de haak.

Er komt tijdens een wedstrijd in FIFA 17 gegarandeerd een moment dat er penalties genomen moeten worden. Of er is een overtreding gemaakt in het strafschopgebied, of de wedstrijd moet beslist worden middels een penaltyreeks. Hoe zorg je er echter voor dat je niet alle ballen de tweede ring in jaagt? Je leest het hier.

Zo scoor je een penalty

In FIFA 17 is het penaltysysteem enigszins veranderd. Geluk speelt nog steeds een rol, want je weet nooit zeker of de keeper de juiste hoek kiest of dat je de schietknop te lang hebt ingedrukt.

Dit jaar kun je de rechter stick gebruiken om je speler links, rechts of naar achter te positioneren. Daarna pas je ook de hoek van het schot aan. Hoe sneller je start, des te krachtiger het schot.

De aanloop start wanneer je de linker stick naar voren duwt. Op dat moment kun je de richting van je aanloop nog een beetje aanpassen. De B- of Cirkel-knop bepaalt nog altijd de kracht van het schot. Hoe langer je de knop indrukt, des te hoger en moeilijker wordt het schot. Maar houd je de knop te lang ingedrukt, dan vliegt de bal gegarandeerd over de lat.

Penalties zijn te oefenen in de Skill Games, zodat je precies kunt aanvoelen hoe je de sticks en de schietknop moet bedienen.

De vaardigheden en de vermoeidheid van de voetballers spelen een rol in het nemen van een strafschop. Het kan geen kwaad om een speler als je vaste penalty-expert aan te duiden.

Wanneer je op de rechterschouderknop drukt, geef je effect aan het schot en wordt het des te moeilijker om de bal tegen te houden. Met de linkerschouderknop schiet je een lobbal, maar dat is meer voor de show. Normaal gesproken heb je het meeste resultaat met een precies schot op doel. En uiteraard heb je ook een vleugje geluk nodig.

Je kunt je aanloop uitstellen met de linkertrigger. Je kunt nog altijd de richting bepalen, maar het schot verliest hiermee wel zijn kracht. Met de rechtertrigger sprint je op de penaltystip af en word je schot des te krachtiger, maar kijk wel extra goed uit met het inhouden van de schietknop.

Meer FIFA 17 basistips:

FIFA 17 - Beste opstellingen en tactiek

FIFA 17 - Verdedigen en Tactical Defending

FIFA 17 - Perfecte goals scoren

FIFA 17 - Nauwkeurige passes en assists geven

FIFA 17 - Dribbels en de tegenstander kloppen

FIFA 17 - Free kick trappen en scoren

FIFA 17 - Inwerpen en Be a Goalkeeper spelen

FIFA 17 - Corners en hoge voorzetten trappen

FIFA 17 - Spelers rollen en instructies geven

FIFA 17 - Difficulty en spelaanpassing veranderen

FIFA 17 basis en controls - Training, goals scoren, goed verdedigen en vrije trappen nemen

FIFA 17 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden

Zo stop je als keeper een penalty

In sommige situaties sta je in het doel en rust op jou de zware taak om de bal tegen te houden. Wees ervan bewust dat er geen definitieve methode is om de bal gegarandeerd tegen te houden, maar dat het afhankelijk is van geluk. Soms houd je drie ballen op een rij tegen; soms ga je als verliezer het veld af.

Dat betekent overigens niet dat je al doelman machteloos op de lijn staat. Je kunt je verplaatsen met de linkerstick, en met de rechterstick duik je op een bal af.

Je hebt echter wel een aantal vaardigheden achter de hand om de schutter te verwarren.

Druk op X of Vierkant en de doelman gedraagt zich als een matador. Als je op B of Cirkel drukt, wijst hij naar een van de hoeken in het doel. Met Y of Driehoek gedraag je je als paljas en met A of X stoot hij z'n heupen naar voren.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.