Eurogamer.nl

Pokémon GO - zo gebruik je Sightings en Nearby trackers

Vind de Pokémon in je omgeving.

Hoewel je in Pokémon prima kunt vinden terwijl je lekker ontspannen over straat slentert, is kun je met Pokémon Go Sightings en Nearby trackers in de game zelf meer specifiek zoeken. Perfect wanneer je je Pokédex wilt opvullen, een Pokémon zoekt van een bepaald type of als je Candy aan het verzamelen bent om je monsters te levelen en te evolueren.

Door recente patches zijn er een hoop systemen rondom het vangen en vinden van Pokémon veranderd. De radar rechtsonderin het scherm bijvoorbeeld, die nu geen voetstappen meer laat zien om aan te geven hoe ver een Pokémon is. In plaats hiervan is nu het Nearby en Sightings-systeem gekomen. Daarnaast zijn third party websites zoals Pokévision geblokkeerd.

Ondanks de verbeteringen is het overzicht wel enigszins zoekgeraakt. Hieronder hebben we de huidige methoden om Pokémon te vangen op een rijtje gezet.

Hoe gebruik je de Nearby en Sightings radar in Pokémon Go?

Nadat het slecht werkende driestappen-radar aan het einde van juli is verwijderd, kreeg Pokémon Go in augustus een update met een nieuwe radar. Deze is opgedeeld in Sightings en Nearby. Sightings werkt momenteel voor iedereen, maar Nearby is nog steeds in een testfase en beperkt beschikbaar.

Sighting Radar Tracker

Deze lijkt een beetje op de driestappen-radar, en stelt je in staat om nabije Pokémon te zien, zonder dat je weet hoe ver ze zijn of waar ze zich ongeveer verstoppen. Hoewel je dus niet een locatie kunt bepalen heb je wel een algemeen idee waar de Pokémon zich bevinden. Door een beetje te wandelen vind je ze vast.

Nearby Radar Tracker

De Nearby-radar is nog niet voor iedereen beschikbaar, maar laat je zien welke Pokémon zich in de buurt van bepaalde PokéStops bevinden. Selecteer de Pokémon die je wilt en je krijgt vervolgens een close up van de PokéStop. Tik nog een keer en de kaart zoomt uit, waarna je de route naar die locatie krijgt. Gebruikers geven aan dat de Pokémon niet pal op de locatie te vinden is, maar wel in de buurt.

Het vervangt websites als Pokévision en andere Pokémon GO maps niet, maar het wordt zo wel een stuk makkelijker om spelers samen te brengen om tegelijk naar een Pokémon te zoeken.

1

Ingress gebruiken om Pokémon te vinden in Pokémon Go

Deze ietwat obscure methode om Pokémon te vinden maakt gebruik van Ingress, de vorige Augmented Reality game van Niantic.

In het kort: Ingress is een game waarin spelers de controle moeten krijgen over portalen, om zo beheer te krijgen over een bepaald gebied. De locaties van die portalen is nagenoeg gelijk aan die van PokéStops. In die game is er een resource genaamd XM, en waar dit in grote concentraties te vinden is is waar je in Pokémon GO de grootste kans hebt om een Pokémon te vinden. De theorie is dat XM-clusters in de buurt van portalen niet wordt benut totdat er een lure wordt geplaatst in Pokémon Go, en er dus meer Pokémon verschijnen.

Hoe gebruik je dit in jouw voordeel? Wel, je kunt Ingress opstarten wanneer er een zeldzame Pokémon op je radar verschijnt. Zoek vervolgens naar een locatie waar veel XM is en daar zou je in theorie meer kans hebben op die zeldzame Pokémon.

Het moet gezegd worden dat deze theorie nog niet bevestigd is. Maar aangezien de in-game radarsystemen nog niet helemaal optimaal werken, is dit wel een van de betere opties.

2

Let op de gelijkenissen van de wegen en hoe de Pidgey verschijnt op een cluster van XM. Bedankt Reddit-gebruikers Hotrod Corvair voor de foto.

De 10 raarste games ooit Zo gek kan je ze zelf niet bedenken. De 10 raarste games ooit

Meer over Pokémon GO hacks

Pokémon GO app - Tips en tricks voor beginners en experts

Pokémon GO - Eggs hatchen (2, 5 en 10 km)

Pokémon GO - Stardust en Candy krijgen

Andere methoden om Pokémon te vinden

  • Toen de game uitkwam konden websites zoals Pokévision en andere Pokémon Go maps een koppeling maken met de API van de game. Hierdoor konden die sites accuraat aangeven waar Pokémon zitten. Deze zijn nu geblokkeerd door NIantic, omdat die sites extra stress op de servers veroorzaakte. Of deze methodes ooit terugkomen is momenteel niet duidelijk.
  • Je kunt nog altijd Pokémon aantrekken met items, zoals Incense of Lure Modules bij PokéStops. Kijk wel of de Pokémon Go servers stabiel zijn voordat je dit doet, anders verspil je misschien je item.
  • Onthoud dat sommige Pokémon alleen maar in bepaalde omgevingen te vinden zijn, zoals water Pokémon in de buurt van een vijver. Er zijn ook een aantal regio-exclusieve Pokémon te vinden, alsook nesten van een bepaald type Pokémon.
  • Om zeldzame en legendary Pokémon te vangen moet je je trainer levelen. Hierdoor ontdek je gevarieerdere en moeilijkere Pokémon om te vangen. Geduld en geluk spelen ook een grote rol. Sommige Pokémon, zoals Mewtwo, Mew, Articuno, Moltres, Zapdos en Ditto zijn nog niet te vinden, maar er zijn aanwijzingen naar waar ze te vinden zijn.
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.