Eurogamer.nl

Pokémon GO - Snel PokéCoins krijgen zonder geld uit te geven

Niet alles moet geld kosten.

Pokémon GO is een free-to-play-game. Dat betekent dat je Pokémon GO gewoon kunt downloaden en spelen. Je kunt zelfs alles verdienen zonder echt geld in te zetten. Met veel geduld en uithouding.

Er is een valuta - PokéCoins - die niet gratis is, of toch niet gewoonlijk. Met die gouden munten kun je nuttige dingen zoals Pokéballen, drankjes en Revives kopen. Ze zijn in de game dus veel waard. De game zelf geeft je hier en daar enkele Coins, maar dat kun je eerder als een uitnodiging zien om er meer van te kopen. Niettemin, hebben of niet hebben, dat is hier de kwestie. Daarom zijn er een paar manieren om aan Coins te geraken, zonder dat je diep in de portemonnee moet tasten.

Met de Gym PokéCoins verzamelen

De beste en betrouwbaarste manier om tenminste een paar Coins per dag te verdienen, zijn de Gyms. Daarvoor moet je ze bewaken en hoe dat gaat, kun je in onze Pokémon GO - Tips voor beginners en experts lezen. Vind je een grijze Gym, neem ze in. Maar waarschijnlijk moet je ze eerst bevrijden. Wanneer je ze dan hebt, dan is het de moeite waard om goede Pokémon als verdediger in te zetten. Elke 21 uur brengt een Gym die je bezit 10 PokéCoins op. Met tot tien Gyms die je kunt verdedigen, zijn dat tot 100 PokéCoins per dag en dat is het het echt waard. Het betekent immers twintig Pokéballen die je zo gemakkelijk erbij krijgt.

Het probleem is dat je daarin niet alleen kunt slagen. Heel veel mensen spelen en iedereen wil PokéCoins, dus iedereen bestormt de Gyms. Kom samen met vrienden en spreek af wie waar en hoe verdedigt, zodat je het bezit van je tien Gyms zo goed mogelijk verzekert. Mocht je een Gym verliezen, zet dan geen actie in je eentje op. Maar kom in dat geval samen, maak afspraken en verover ze terug. Tien vrienden kunnen elk op die manier met weinig moeite per dag 100 Coins verdienen en vormen zo nog een goed team. Elke 21 uur verkrijg je zo tussen 10 en 100 Coins - afhankelijk van hoeveel Gyms je bezit - en tussen 500 en 5000 eenheden Stardust. Daarvoor moet je overigens niet de leider van de Gym zijn. Die taak kun je naar wens onder elkaar verdelen. Om de beloning af te halen, moet je dagelijks de Shop bezoeken en het schildsymbool aantikken.

PokéStops bieden PokéCoins

PokéStops moet je sowieso plunderen, aangezien ze je Pokéballen, Potions en andere nuttige dingen geven, en dat elke tien tot vijftien minuten. PokéStops leveren ook PokéCoins af, maar niet echt veel. Aangezien je snel moet beslissen wat je verzamelen wilt wanneer een PokéStop zijn schatten prijsgeeft, kan het handiger zijn om je op zeldzame Pokéballen of voorwerpen te concentreren, in plaats van een paar magere Coins op te halen. Niettemin zijn er hier een paar Coins en wanneer je een goede route hebt om meerdere Stops te bezoeken, dan kan het de moeite waard zijn. De strategie met de Gyms is dat echter doorgaans veel meer.

Een overzicht van alle items die je met PokéCoins kunt kopen in de shop, kan je vinden op de volgende pagina:

- Pokémon GO - Items en Pokéstops farmen: Incense, Master Ball, Hyper Potion

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs om bijvoorbeeld de Pokémon Go zeldzame en Legendary Pokémon te verzamelen. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack.

Geld in Pokémon GO betalen

De derde en laatste mogelijkheid ligt het meest voor de hand en spreekt natuurlijk de titel hier tegen. We vermelden ze toch, vooral ook als waarschuwing.

Geef op websites die je gratis Coins beloven nooit je gegevens in!

Niemand geeft simpelweg gratis en voor niets dingen. Je geeft alleen je persoonlijke gegevens aan dubieuze types en sleept waarschijnlijk nog virussen en Trojaanse paarden binnen. Wanneer je PokéCoins wilt, houd je dan aan de hierboven vermelde methodes, of koop er een paar. Maar denk eraan: alles wat je in Pokémon Go vindt, kun je ook gratis verdienen. Het duurt alleen een tijdje. Het is prima om hier en daar wat Coins te kopen, maar spendeer niet al je geld aan de game om alleen de reden wat sneller te zijn. Geniet liever van het avontuur dat Pokémon Go is.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.