Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch - 5 dingen die je moet weten

Blizzards uitstapje naar het shootergenre.

Vanaf vandaag ligt Overwatch voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One in de winkel. Dankzij verschillende testmomenten heeft Blizzards shooter al een hele hoop fans verzameld. Moest je toch niet weten wat je van de game moet verwachten, dan vind je hier een overzicht van de vijf belangrijkste dingen die je over Overwatch moet weten. Heb je de game al en zoek je nog wat extra informatie over hoe de Heroes, maps en modes werken? Raadpleeg dan meteen onze gids boordevol Overwatch tips.

1. Overwatch is een team-based shooter

Overwatch is een opmerkelijk uitstapje voor Blizzard. De ontwikkelaar houdt het van oudsher bij strategie- of role-playing games, maar maakt nu zijn entree op de shootermarkt. Overwatch is een team-based first-person shooter waarin twee teams van zes het tegen elkaar opnemen. De game komt overigens voort uit het geannuleerde MMO-project Titan. Zo zie je maar weer: de een zijn dood is de ander zijn brood.

2. Diverse heroes

Een cowboy, een gigantische gorilla, een koelbloedig meisje, een handjevol ninja's en zelfs een boeddhistische robot. Er zijn 21 personages beschikbaar. Die Heroes hebben allemaal unieke wapens, vaardigheden en zelfs een ultimate. De personages zijn daarnaast onderverdeeld in een viertal rollen: Offense, Defense, Tank en Support. Overwatch is dus een shooter met MOBA-elementen. Niet zeker met welke Hero je als eerste aan de slag moet? Lees dan onze gids met de beste Overwatch Heroes voor beginners.

3. Verschillende gamemodes

In Overwatch doe je meer dan maar gewoon wat op elkaar knallen. In Control moet je als team minimaal twee van de drie locaties veroveren en vasthouden. In Assault moet het aanvallende team twee locaties veroveren, terwijl het aanvallende team in Escort een mobiele wagen (payload) door de map heen moet loodsen. Het verdedigende team steekt daar uiteraard een stokje voor. Er zijn in totaal twaalf mappen met niet alleen een eigen thema, maar ook unieke objectieven.

4. Zowel recreatief als competitief

Overwatch is zowel vriendschappelijk als competitief te spelen. Voor de beginners is er een Tutorial, Practice Range en Play vs. AI. In Quick Play neem je het tegen andere spelers van een gelijkwaardig niveau op, terwijl in de Weekly Brawls de regels tijdelijk worden aangepast. Als je level 25 bereikt, kun je in Competitive Play ook ranked matches spelen.

5. Levelen, looten en nieuwe skins verzamelen

Als je in Overwatch in level stijgt, wordt je met een Loot Box beloond. Deze bevat allerhande collectibles, gaande van nieuwe emotes tot overwinningsdansjes. Onze favoriet zijn echter de skins die de Hero er helemaal anders doen uitzien. McCree de cowboy verandert plots in een steampunk vigilante, of dwerg Tjorborn ziet er met zijne nieuwe outfit als een stoere biker uit. Al deze loot is echter cosmetische en heeft dus geen invloed op de vaardigheden van je Heroes. Lees ook onze gids over hoe levelling en loot in Overwatch precies werken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties