Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rockstar overwoog Grand Theft Auto: Tokyo te maken

Maar werkt nu aan Grand Theft Auto 6.

Website Techradar heeft van een anonieme bron vernomen dat ontwikkelaar Rockstar Games overwoog om Grand Theft Auto: Tokyo te maken.

Ten tijde van Grand Theft Auto 3 en Vice City heeft de ontwikkelaar Tokyo bezocht om inspiratie op te doen. Rockstar staat er om bekend dat soort reizen te maken om foto's te nemen, met de lokale bevolking te praten en een goed beeld van het gebied te krijgen.

Eind 2003 heeft uitgever Take-Two Interactive zelfs het handelsmerk Grand Theft Auto: Tokyo geregistreerd. Uiteindelijk is het idee onder meer afgevoerd, omdat het ingewikkelde wegennet van de Japanse hoofdstad problemen opleverde bij de ontwikkeling.

Daarnaast was het voor Rockstar moeilijk om een Grand Theft Auto-game te maken die zich buiten de Verenigde Staten afspeelt. De serie heeft namelijk veel eigen verzonnen merken, labels en auto's die niet in een buitenlandse setting passen.

De anonieme bron geeft ook aan dat Rockstar is begonnen met de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6. Een locatie is echter nog niet gekozen. De ontwikkelaar brengt nog regelmatig updates uit voor GTA Online, het online gedeelte van Grand Theft Auto 5.

Onlangs is bekendgemaakt dat Lindsay Lohan haar Grand Theft Auto-rechtzaak mag doorzetten. Volgens de actrice is haar gelijkenis zonder toestemming in Grand Theft Auto 5 gebruikt.

Cover image for YouTube videoGTA Online: Executives and Other Criminals Trailer

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties