Eurogamer.nl

PlayStation 4 bijna 36 miljoen keer verkocht

Aantal PS Plus-abonnees ook gestegen.

Sony maakt bekend dat de PlayStation 4 wereldwijd ruim 35,9 miljoen keer is verkocht.

Eind vorig jaar liet het bedrijf al weten dat de PlayStation 4 dertig miljoen keer is aangeschaft. Sony geeft nu aan dat de console in de periode tussen 22 november en 2 januari nog eens 5,7 miljoen keer is verkocht.

Het aantal PlayStation Plus-abbonnees is in dezelfde periode ook met zestig procent gestegen ten opzichte van 2014. Tijdens de feestdagen zijn er tevens 35 miljoen PlayStation-titels aangeschaft. Deze verkoopcijfers zijn gebaseerd op zowel fysieke als digitale aankopen.

"We zijn enorm blij met het feit dat zoveel mensen de PlayStation 4 hebben uitgekozen als het platform om de feestdagen mee door te brengen", aldus Sony Computer Entertainment-baas Andrew House.

"We blijven geloven in onze missie om innovatieve ervaringen te leveren. We kijken er dan ook naar uit om dit jaar titels als Uncharted 4: A Thief's End en The Last Guardian uit te brengen."

Er is meer PlayStation-gerelateerd nieuws. Zo raakte eerder deze week de lijst met gratis PlayStation Plus games voor januari bekend. Ook is onthuld dat de PlayStation 4 is gehackt.

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.