Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: volgende Assassin's Creed speelt zich af in Egypte

Is een prequel.

De volgende grote Assassin's Creed-game is mogelijk een prequel die zich in Egypte afspeelt. Dat meldt gamesite Kotaku in een reportage.

Geruchten over de nieuwste Assassin's Creed circuleerden al enige tijd op 4chan en NeoGAF. Meerdere bronnen bevestigen dat de nieuwe game zich in Egypte afspeelt en de werktitel Empire heeft.

Één bron meldt tevens dat de feedback op Assassin's Creed: Unity ervoor heeft gezorgd dat de nieuwe game pas in 2017 uitkomt. Een gebruiker op 4chan meldt ook dat de game aanvankelijk meerdere locaties had, waaronder Griekenland en Rome. Deze gebieden zijn echter inmiddels geschrapt.

De gebruiker geeft tevens aan dat de nieuwe Assassin's Creed een complete herstart van de reeks is. Zo beschikt de game over een progressie- en gevechtssysteem dat 'aan The Witcher doet denken'. Je hebt ook de beschikking over boten en paarden.

In de reportage van Kotaku staat dat de hoofdpersoon van de nieuwe game mogelijk een ontsnapte slaaf is die aan Altair doet denken. Het verslag geeft ook aan dat de nieuwe Assassin's Creed wordt ontwikkeld door het team dat eerder Assassin's Creed: Black Flag maakte.

Ubisoft geeft in een statement aan dat het bedrijf 'niet op geruchten of speculatie kan reageren'. Jasper's Assassin's Creed Syndicate review lees je hier nog eens.

Cover image for YouTube videoMadness - Night Boat to Cairo (Official HD Video)

Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed: Syndicate

PS4, Xbox One

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties