Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kojima bijna aangeklaagd door eigenaar Escape from New York

Regisseur John Carpenter stak daar een stokje voor.

Hideo Kojima was bijna aangeklaagd door de eigenaar van de film Escape from New York. Regisseur John Carpenter heeft daar uiteindelijk een stokje voor gestoken.

De rechten voor de film Escape from New York zijn in het bezit van filmstudio CanalPlus en John Carpenter. CanalPlus wilde een aantal jaren geleden Hideo Kojima aanklagen omdat zijn Metal Gear Solid-reeks overeenkomsten met de film vertoont.

Zo heten de hoofdpersonages van zowel de film als de games Snake. Ook lijken de twee karakters qua uiterlijk op elkaar. In Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty gebruikt Snake tevens tijdelijk de schuilnaam Iroquois Plissken. Dit is een verwijzing naar de hoofdpersoon uit Escape from New York, die voluit Snake Plissken heet.

Volgens Carpenter heeft hij de door CanalPlus gedreigde rechtszaak voorkomen. Dit zegt hij in een interview met filmsite The Hollywood Reporter. Hij geeft aan Kojima te kennen en vindt hem 'een aardige vent'.

Hideo Kojima's nieuwste Metal Gear Solid-game is begin vorige maand uitgebracht. Bekijk ook eens onze walkthough van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Bekijk op YouTube

Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.
Reacties