Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste blik op Day of the Tentacle: Special Edition vrijgegeven

Double Fine geeft details vrij.

Tijdens Indiecade heeft ontwikkelaar Double Fine de eerste screenshots vrijgegeven van Day of the Tentacle: Special Edition. Daarnaast zijn er nieuwe details over de game bekend gemaakt.

Zo is het originele artwork opnieuw met de hand getekend en wordt het in een hogere resolutie weergegeven. Tijdens het spelen is er met een druk op de knop te wisselen tussen de oude en nieuwe weergave. Dit is vergelijkbaar met de Special Editions van Monkey Island 1 en 2.

De muziek en geluidseffecten van de game zijn ook bijgewerkt. Als bonus wordt er ook commentaar toegevoegd van de originele ontwikkelaars Tim Shafer, Dave Grossman, Larry Ahern, Peter Chan, Peter McConnell en Clint Bajakian.

Er is ten slotte een nieuwe optionele gebruikersinterface toegevoegd om makkelijker commando's te geven. Net zoals in het origineel zal Day of the Tentacle: Special Edition de volledige game Maniac Mansion als in-game bonus bevatten.

Day of the Tentacle: Special Edition wordt begin 2016 verwacht op de pc, PlayStation 4, PlayStation Vita en Mac. De PlayStation-versies zullen Cross-Buy ondersteunen.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Day of the Tentacle: Special Edition

PS4, PlayStation Vita, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties