Eurogamer.nl

Activision onthult speciale eSports divisie

'eSports hebben nog veel potentie'.

Uitgever Activision maakt bekend dat het bedrijf een speciale divisie heeft opgericht die in het teken van eSports staat.

De nieuwe tak van het bedrijf wordt geleid door voormalige ESPN-baas Steve Bornstein. Voormalige Major League Gaming president Mike Sepso neemt de taak van Vice President op zich.

Het doel van de eSports divisisie is volgens Activion het 'creëren van de best mogelijke ervaring voor het bekijken van eSports'. De divisie strekt zich uit over verschillende games, platformen en gebieden.

"Activision Blizzard heeft vorig jaar entertainment gebracht dat door meer dan 150 miljoen mensen is bekeken", aldus Steve Bornstein. "Ik ben ervan overtuigd dat eSports net zo groot als traditionele sporten kunnen worden. Ook op het gebied van ticketverkoop, sponsorschappen en merchandising zijn er voor ons nog veel kansen".

Blizzard heeft op dit moment meerdere games die in het eSport cirquit vertegenwoordigd zijn. Zo worden er voor StarCraft, Hearthstone en Heroes of the Storm geregeld grote toernooien georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is het EK Hearhstone, dat door een Nederlander is gewonnen.

Nog even tijd? Lees dan ook:

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.