Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Scalebound tot twee keer toe opnieuw vormgegeven

Dinosaurussen in plaats van draken.

Xbox One-exclusive Scalebound is sinds 2006 tot twee keer toe volledig opnieuw vormgegeven. Dat bevestigt projectleider Hideo Kamiya.

Ontwikkelaar PlatinumGames was eerst van plan om een Wii-game te maken waarin je dinosaurussen kon commanderen. Met de Wii Remote gaf je andere dinosaurussen bepaalde orders en was je in staat om "coole trucjes" uit te halen.

Na de release van Bayonetta in 2009 gooide de studio het over een andere boeg. De dinosaurussen werden vervangen door draken en een klein meisje werd het nieuwe hoofdpersonage.

Het meisje werd echter al snel vervangen door Drew. Toen de draken eenmaal geanimeerd waren leek het Kamiya namelijk veel interessanter om een actiegame te maken in plaats van een game met strategische elementen. Om het verhaal geloofwaardiger te maken werd het meisje vervangen door een volwassen man.

Scalebound komt eind 2016 exclusief uit voor de Xbox One. Vorige maand onthulde PlatinumGames de co-op modus van Scalebound.

Bekijk op YouTube

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Scalebound

Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur

Gijs Elings

Redacteur

Bedrijfskundige in opleiding. Liefhebber van indie muziek en sportfanaat. Als het op games aankomt zijn RPG's en verhalende shooters helemaal mijn ding.
Reacties