Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Konami stopt met ontwikkelen van AAA-games

Pro Evolution Soccer blijft buiten schot.

Konami stopt met het ontwikkelen van AAA-games, met uitzondering van Pro Evolution Soccer. Dat meldt de Franse gamesite Gameblog.fr in een reportage. Eurogamer.net heeft dit bericht inmiddels bevestigd.

Gameblog.fr liet eerder deze week al weten dat ontwikkelaar Julien Merceron Konami heeft verlaten. Merceron was onder andere verantwoordelijk voor het bouwen van de Fox Engine. Zowel Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain als Pro Evolution Soccer 2016 maken gebruik van deze deze technologie.

Konami is al enige tijd bezig met een reorganisatie binnen het bedrijf. Zo raakte eerder dit jaar bekend dat Metal Gear-bedenker Hideo Kojima bij Konami is weggegaan. Ook staakte de studio de ontwikkeling van een nieuwe Silent Hill-game. Konami-baas Hideki Hayakawa maakte tevens bekend dat de 'focus van het bedrijf nu bij mobiele games ligt'.

Het staken van de ontwikkeling van grote games heeft geen impact op de release van Metal Gear Online. Deze gratis onlinemodus voor The Phantom Pain komt op 6 oktober uit voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Onlangs onthulde Konami een aantal nieuwe details over Metal Gear Online.

Cover image for YouTube videoDavid Bowie - Ashes To Ashes

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties