Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Heroes of the Storm krijgt nieuwe reporting tools

Spelers die zich misdragen, gaan op de bon.

Blizzard heeft op zijn Heroes of the Storm-blog aangekondigd dat er nieuwe categorieën zijn toegevoegd aan het rapporteren van spelers die zich misdragen. Deze functies komen met de aankomende patch. De releasedatum hiervan is nog niet bekend.

De nieuwe categorieën zijn als volgt:
  • Abusive Chat: Elke vorm van beledigend taalgebruik naar één of meerdere spelers, persoonlijke bedreigingen en 'hate speech' naar bevolkingsgroepen.
  • Intentionally Feeding: Doelbewust en herhaaldelijk doodgaan zodat de tegenspeler meer XP krijgt.
  • AFK/Non-Participation: Speler is weg van zijn computer of heeft duidelijk opgegeven.
  • Cheating/Botting/Hacking: Verdacht gedrag waaraan te herkennen is dat een speler third party software gebruikt om vals te spelen.
  • Inappropriate Name: Spelers met een beledigende BattleTag of in-game naam die de taalfilter heeft omzeild.
  • Spam: Omvat elke vorm van misbruik van het chatsysteem, zoals overmatig herhalen van chatberichten of het adverteren van third party websites.

Blizzard geeft ook aan dat er maatregelen getroffen zijn om te voorkomen dat Heroes gerapporteerd worden die juist gebruikmaken van tactieken zoals feeden en stilstaan. Als voorbeeld noemt de studio Murky en Abathur. Daarbij treft Blizzard geen maatregelen na één enkele melding. Spelers die overmatig misbruik van het rapportagesysteem maken, worden ook beboet.

Spelers die herhaaldelijk terecht zijn gerapporteerd, krijgen een spreekverbod. Ze kunnen dan niet langer chatten tijdens een match of in lobby's. Een privébericht naar een onbekende sturen lukt evenmin nog. Een spreekverbod duurt de eerste keer 24 uur. Deze lengte wordt verdubbeld bij de volgende overtreding en er is geen maximum. Spelers die tijdens een match de straf krijgen, worden na de match uitgelogd. Ze krijgen nog wel hun verdiende XP, goud of Ranked Points.

Heroes of the Storm zelf nog niet geprobeerd? Lees in Marcels Heroes of the Storm review waarom de game ondanks de afwezigheid van enkele typische MOBA elementen toch imponeert.

Cover image for YouTube videoRexxar Spotlight – Heroes of the Storm

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Heroes of the Storm

PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties