Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Details microtransacties Metal Gear Solid 5 onthuld

Extra bases kosten geld.

De details over de microtransacties van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain zijn onthuld. Deze zijn onder andere nodig voor 'Forward Operating Base'-systeem waar de PvP-modus van de game omheen gebouwd is.

Een Forward Operating Base (FOB) is een extra Mother Base, die onder andere meehelpt in de constructie van wapens en gadgets die je in de singleplayer modus kan gebruiken. Je basis kan ook geïnfiltreerd worden door andere spelers, vergelijkbaar met Dark Souls. Een infiltrerende speler kan je manschappen en resources stelen tenzij je hem tegenhoudt door zo snel mogelijk terug te gaan naar je basis en hem aan te vallen.

Je eerste FOB is gratis te plaatsen, maar daarna word je verplicht om Mother Base Coins (MBC) aan te schaffen. De prijs voor een basis verschilt tussen 1000 MBC en 1200 MBC, afhankelijk van waar je je basis in de virtuele open wateren van de wereld plaatst. Wil je dus meer dan die ene gratis FOB, moet je in ieder geval tien euro investeren. MBC kan ook ingezet worden om constructie van grotere projecten te versnellen.

De microtransacties geven je ook een boost voor de singleplayer modus, waarbij de timers op je research verkort worden. De Social Media manager van Metal Gear Solid 5 heeft bevestigd op Twitter dat het niet mogelijk is om MBC te verkrijgen zonder dat je ervoor moet betalen.

Zit je vast in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, of wil je weten hoe je die ene missie met een S-rank kan afsluiten? Check dan onze Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain walktrough.

Geschreven door Sander van Leth.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties