Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Star Wars: Battlefront bevat geen singleplayer vanwege desinteresse

Te wijten aan de spelers.

Star Wars: Battlefront bevat geen singleplayer omdat maar weinig spelers het zouden spelen. Dat vertelt Electronic Arts baas Peter Moore in een interview met Gamespot. Volgens Moore tonen onderzoeken aan dat een singleplayermodus bij dit soort shooters te weinig gespeeld zou worden.

Ontwikkelaar Dice was vanaf het begin af aan van plan om alleen een multiplayer te ontwikkelen voor Battlefront. Volgens Dice voelde een singleplayer te veel aan als het "naspelen" van een gevecht terwijl de ontwikkelaars willen dat je het gevecht daadwerkelijk beleeft. Een solide multiplayer ervaring geniet daarom de voorkeur.

Je kan de game echter wel in je eentje spelen. Dice kondigde eerder namelijk aan dat je samen met bots offline kan spelen.

Star Wars: Battlefront komt uit op 19 november voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game lanceert met twaalf multiplayermaps.

Lees ook onze Star Wars Battlefront tips.

Cover image for YouTube videoStar Wars Battlefront: Fighter Squadron Mode Gameplay Trailer

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Star Wars: Battlefront

PS2, Xbox, PC

Related topics
Over de auteur

Gijs Elings

Redacteur

Bedrijfskundige in opleiding. Liefhebber van indie muziek en sportfanaat. Als het op games aankomt zijn RPG's en verhalende shooters helemaal mijn ding.

Reacties