Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Xbox One richt zich op first-party games, niet third-party exclusives'

Microsofts Phil Spencer ziet verschil met Sony.

Phil Spencer zegt dat Microsoft zich richt op first-party games voor de Xbox One. Het hoofd van de Xbox divisie vertelt in een interview met Gamespot dat Microsoft door dit besluit minder exclusieve deals met ontwikkelaars maakt dan Sony.

"We richten ons bewust op first-party games," zegt Spencer. "Dit maakt mijn werk niet moeilijker of makkelijker, het is gewoon een besluit." Hij merkt wel op dat de creativiteit van Microsoft zelf moet komen met deze koers.

Spencer verheldert ook dat Sony geen exclusieve deals krijgt van gewillige uitgevers. Sony koopt zijn exclusieve content, aldus de topman. "Ik begrijp dat sommige mensen denken dat het voor Sony goedkoper is om exclusieve content van third-party uitgevers te krijgen omdat Sony een een groter marktaandeel heeft. De uitgever bepaalt echter de waarde van de exclusieve content."

Microsoft maakte tijdens de Gamescom 2015 de releasedatum van Quantum Break bekend en onthulde Halo Wars 2, en Spencer noemt ook Forza Horizon. Dit zijn allen titels van studio's waar Spencer trots op is.

Hoewel de PlayStation veel exclusieve third-party content heeft, roemt Spencer ook Sony's first-party studio's zoals Naughty Dog en Polyphony.

Cover image for YouTube videoHalo Wars 2

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Halo Wars 2

Xbox One, PC

Quantum Break

Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties