Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wii U 10 miljoen keer verkocht

En Splatoon is een hit.

De Wii U is sinds de lancering in 2012 nu meer dan 10 miljoen keer verkocht. Dat maakt Nintendo bekend tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers. De afgelopen drie maanden zijn er wereldwijd 470.000 Wii U's verkocht.

Nintendo zag het afgelopen kwartaal met name in Japan een grotere vraag naar de spelcomputer, waar er in die periode 150.000 van zijn verkocht. Een jaar geleden betrof het in dat land nog 90.000 verkochte exemplaren, in diezelfde periode.

Die populariteit is onder meer te danken aan Splatoon, die uitgroeit tot een van de bestverkochte Wii U-games. Daar zijn er wereldwijd inmiddels 1,6 miljoen van verkocht. In Amerika en Europa werden er ten opzichte van vorig jaar minder Wii U's verkocht.

Sony onthult vandaag dat de PlayStation 4 nu meer dan 25 miljoen keer is verkocht. De exacte verkoopaantallen voor de Xbox One blijven vaag, omdat Microsoft de verkoop van Xbox One- en Xbox 360-consoles onder één noemer schaart. Daarnaast spreekt het bedrijf vaak over 'verscheepte' spelcomputers, ofwel hoeveel spelcomputers er aan winkeliers zijn bezorgd. Dat zouden er rond de 15 miljoen zijn.

Cover image for YouTube videoSplatoon - Knallende kleuren schieten in het rond (Wii U)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Splatoon

Nintendo Wii U

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties