Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nederlandse dienst Plashr laat je geld verdienen met games uitlenen

Of juist games van anderen lenen.

De Nederlandse Vincent Onderdelinden en Jorrin Sebregts zijn Plashr gestart, een online marktplaats waar je je eigen games kan uitlenen aan andere gamers. Zelf bepaal je voor hoeveel je deze games te leen beschikbaar stelt. Ook kun je er games van anderen lenen.

Op de site worden bijvoorbeeld Xbox 360-games en PlayStation 3-games uitgeleend voor één a twee euro per week, zoals Batman: Arkham City en The Last Of Us. De gebruikers van de site bepalen zo zelf het aanbod en kunnen ook foto's toevoegen van de games die ze uitlenen. Op Plashr is ook op een kaart te zien of er games bij je in de buurt te vinden zijn, of je kan op een specifieke titel zoeken.

De bedenkers vergelijken de site zelf met een dienst als AirBnB, waarop mensen hun eigen woning te huur zetten. Plashr deelt dezelfde visie van een 'sharing economy.' Onderdelinden en Sebregts hopen dat gamen op deze manier een wat minder dure hobby wordt, terwijl je ook nieuwe gamevrienden bij je in de buurt vindt.

Betalingen vinden momenteel enkel nog plaats via PayPal, in de toekomst wordt onder meer iDeal verwacht. Plashr houdt zelf 15 procent van de uitleenprijs, om de dienst mee te kunnen faciliteren. Inloggen moet met een Facebook-account, waardoor fraudeurs sneller afgeschrikt raken.

Een beoordelingensysteem moet er tevens voor zorgen dat het uitlenen pijnloos verloopt. De initiatiefnemers achter de dienst schieten daarnaast te hulp wanneer een game tijdens een ruil beschadigd of kwijt raakt, door een nieuw exemplaar van de game in kwestie aan te bieden.

Mettertijd moet je ook hardware als controllers op Plashr kunnen vinden en uitlenen. Tevens is het organiseren van LAN-parties via het platform een wens van Onderdelinden en Sebregts, op de lange termijn.

Onderlinden (links) en Sebregts (rechts),

Read this next