Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontmoet de wollen Yoshi-amiibo en zijn rol in Yoshi's Woolly World

It's so fluffy!

Nintendo brengt speciaal voor Yoshi's Woolly World een Yoshi-amiibo uit die niet van plastic is gemaakt, maar van wol. Deze is vanaf vrijdag aanstaande (26 juni) verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: groen, lichtblauw en roze. Eurogamer Benelux neemt de groene Yoshi onder de loep.

Tip: Bekijk ook onze lijst van alle amiibo-waves met compatible games.

De Yoshi-amiibo heeft een speciale rol in Yoshi's Woolly World ten opzichte van andere amiibo. Druk tijdens een level de Yoshi-amiibo op de GamePad om een een tweede Yoshi op te roepen, die exact je bewegingen volgt. Het is dan een beetje alsof je co-op in je eentje speelt.

Toch is zo'n tweede Yoshi op het scherm niet direct een voordeel. Ze hebben beide dezelfde kleur, dus je raakt snel in de war over welke Yoshi je nu aan het besturen bent. De chaos is dan ook groter, met name wanneer de amiibo-Yoshi achter muren blijft hangen.

Van dichtbij is goed te zien hoe pluizig de Yoshi-amiibo werkelijk is.

Nee, de Yoshi-amiibo bewijst zich op een andere manier. Je kan de Yoshi-kloon inslikken en uitpoepen als een ei. Die kun je weer rondgooien om collectables te pakken. Zodoende heb je altijd een ei over, terwijl zonder Yoshi-amiibo het bewaken van je eieren een van de grootste uitdagingen is. Doe jezelf dus een plezier, en slik de tweede Yoshi zo snel mogelijk in. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten.

De nfc-chip zit heel onopvallend in Yoshi's bips verwerkt. Omdat er geen plastic voetje aan zit, kun je de amiibo ook gewoon als knuffel gebruiken.

Andere amiibo zijn compatible met Yoshi's Woolly World. Ze spelen dan een skin vrij voor Yoshi. Zo krijgt hij een rood/blauw pakje met een snor wanneer je Mario op de GamePad drukt, en er zijn ook skins van Donkey Kong, Link en anderen. Eenmaal gescand, vind je ze op de wereldkaart terug in de Yoshi-hut.

Cover image for YouTube videoYoshi's Woolly World - Schattige amiibo-patronen! (Wii U)

Yoshi's Woolly World lanceert ook op 26 juni. Lees voor die tijd zeker de Yoshi's Woolly World review eens na. Of lees meer over de Toad-amiibo, die onlangs ook van dichterbij bekeken is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Yoshi's Woolly World

Nintendo Wii U

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties