Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fallout 4 gameplay getoond

Welkom in Boston.

Tijdens de E3 2015-persconferentie heeft Bethesda de eerste gameplaybeelden van Fallout 4 getoond. Zo is onder meer te zien hoe je je personage creëert, hoe je dynamische dialogen voert en je hond opdrachten kunt geven.

Fallout 4 start voor de nucleaire oorlog die de aarde uiteindelijk verwoest. Je start met het creëren van je personage waarbij je kunt kiezen tussen een man en een vrouw. Via het nieuwe creatiesysteem pas je ze tegelijkertijd aan. Er zijn geen balkjes om te verslepen; je kiest zelf wat je wil veranderen en hoe.

Je speelt de game met het personage waarmee je als laatste voor de spiegel stond. Daarna maakt de game nog een baby, gebaseerd op de kenmerken van het echtpaar dat je gemaakt hebt. Kort daarna vergaat de wereld en moet je naar de dichtstbijzijnde Vault vluchten.

Bekijk op YouTube

Het dialoogyssteem in de game is ook volledig nieuw voor Bethesda. De lijstjes met onderwerpen die je zag in onder meer Skyrim en Fallout 3 zag, zijn in Fallout 4 weg. Je personage heeft deze keer een stem en voert echte gesprekken. Je kunt wel ten allen tijde 'weggaan of de andere persoon voor het hoofd schieten.' Het Vault-Tec Assisted Targeting System (VATS) uit Fallout 3 maakt wederom zijn opwachting wanneer dingen gewelddadig worden. VATS pauzeert de actie niet meer, maar vertraagt de actie om het een tactischer gevoel te geven.

Bekijk op YouTube

Je kunt de woestenij rond Boston alleen verkennen, of met de hulp van je trouwe viervoeter. Die geef je simpele bevelen zonder ook maar één menu te hoeven openen. Ben je het verkennen beu, dan keer je terug naar je thuisbasis die volledig naar zin aanpast. Van een eenzaam hutje tot een ommuurde vesting, het kan allemaal. Ook aan wapens en power armor kun je op dezelfde manier sleutelen.

De Fallout 4 releasedatum is 10 november 2015. De game komt dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Tegelijk met Fallout 4 werd ook Fallout Shelter aangekondigd. Een free-to-play iOS-game waarin je je eigen Vault runt.

Lees ook onze Fallout 4 tips en Fallout 4 walkthrough.

Read this next