Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Google komt met gameplatform YouTube Gaming

Concurrent voor Twitch.

Google heeft vandaag YouTube Gaming aangekondigd en gaat hiermee onder meer de concurrentie met Twitch aan.

YouTube Gaming komt als app en website, en richt zich volledig op games. Meer dan 25.000 games krijgen hun eigen pagina waar filmpjes en livestreams van die game te vinden zijn. Ook gamegerelateerde ontwikkelaars, uitgevers en YouTube-gebruikers krijgen een eigen kanaal.

Net als YouTube kun je jezelf abonneren op kanalen. De zoekfunctie is echter zo aangepast dat alleen gamegerelateerde videos verschijnen. YouTube Gaming biedt daarnaast streaming met 60 frames per seconde, dvr-ondersteuning en de mogelijkheid om een stream direct naar een YouTube-video te converteren.

Vorig jaar wilde Google streamingdienst Twitch ovenemen, maar die deal ketste op het laatst af. Uiteindelijk werd Amazon de eigenaar van Twitch door bijna een miljard dollar op tafel te leggen.

YouTube Gaming wordt deze zomer eerst in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. Het is nog niet duidelijk wanneer het streamingplatform voor de Benelux beschikbaar wordt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties