Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3-gerucht: Eerste screenshots en details Dark Souls 3 gelekt

Zou het dan toch?

De site die eerder Silent Hills als Xbox One-exclusive bestempelde heeft nu de eerste screenshots en details van het vermeende Dark Souls 3 in handen gekregen. De mannen van The Know delen die informatie in een video op YouTube.

Dark Souls 3 zou in ontwikkeling zijn voor de PlayStation 4 en Xbox One, met mogelijk ook een pc-versie. De game zou lanceren in 2016.

Er wordt gesproken over multiplayer tot maximaal vier spelers, als ook het infiltreren van andere werelden. Daarmee zou je een 'bounty' op je hoofd krijgen en een doelwit worden voor andere spelers.

Bonfires zouden terugkeren en dit keer zelf aan te maken zijn door lichamen in de fik te steken. Er zijn 45 nieuwe vijanden, vijftien nieuwe bazen, 100 nieuwe wapens, 40 nieuwe sets bepantsering en tussenfilmpjes die in totaal een uur duren. Dark Souls 3 zou twaalf gebieden kennen.

De game kent mogelijk tien 'classes,' met dit keer zogenaamde Sword Fighting Arts. Dit zijn extra aanvals- en verdedigingsmogelijkheden. Eindbazen hebben nu een 'Heat Up factor,' waardoor de gevechten spontaan een hele andere wending krijgen.

Waar of niet waar: Over de details valt te twisten, voornamelijk omdat ze zo specifiek zijn. Van de screenshots zelf is lastig te ontkennen dat ze er uit zien als een Dark Souls-game, en niet eentje die al uit is.

Houd alsnog een slag om de arm. The Know zat eerder fout met het Silent Hills-gerucht, dat vrijwel direct door Microsoft werd ontkend. Er bestaat tevens altijd een kans dat iemand erg enthousiast is geweest met Photoshop.

Een greep uit de screenshots:

Lees in onze Dark Souls 3 preview alles wat we over de game weten.

Meer over Dark Souls 3 weten? Raadpleeg dan onze Dark Souls 3 walkthrough en Dark Souls 3 tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dark Souls II: Scholar of the First Sin

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties