Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Problemen met framerate voor Wii U-versie Project CARS

Slightly Mad hoopt op nieuwe console tijdens E3.

Slightly Mad Studios laat op het Project CARS-forum doorschemeren dat de ontwikkeling van de Wii U-versie van de racegame op losse schroeven staat. Het lukt de studio maar niet om een stabiele framerate te krijgen, ondanks de concessies die er al gedaan worden.

"Momenteel behalen we een framerate van 23 frames per seconde (fps) op de Wii U," verklaart Slightly Mad-hoofd Ian Bell. De game draait daarbij op een 720p-resolutie. Project CARS op de pc, PlayStation 4 en Xbox One streeft 60 fps na en komt daar dichtbij in de buurt, zo concludeerde Digital Foundry eerder.

Op de pc en PlayStation 4 draait de racer op een 1080p-resolutie, op de Xbox One 900p. Project CARS voor de PlayStation 3 en Xbox 360 werd geschrapt, ook vanwege technische redenen.

Bell: "We kunnen 30 frames per seconde halen, maar dat kost veel tijd. Het zou zomaar kunnen dat Nintendo halverwege een nieuwe console aankondigt. Eigenlijk hopen we daar een beetje op. Als die spelcomputer niet op de aankomende E3 wordt onthuld, zetten we de ontwikkeling voor de Wii U voort."

Inmiddels is bekend dat Nintendo aan de opvolger van de Wii U werkt, met de codenaam NX. Toch heeft het bedrijf ook al gezegd dat de onthulling daarvan niet gaat plaatsvinden op de komende E3, maar wordt bewaard voor 2016.

Lees de Project CARS review van Carl op Eurogamer Benelux.

Cover image for YouTube video[60fps] Project Cars PS4 vs Xbox One Gameplay Frame-Rate Stress Test

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Project CARS

PS4, Xbox One, Nintendo Wii U, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties