Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ex-ontwikkelaars van BioShock onthullen horrorgame Perception

Speel vanuit first-person als een blinde vrouw.

Enkele ex-ontwikkelaars van BioShock onthullen de horrorgame Perception. Daarin speel je vanuit een first-person perspectief als een blinde vrouw.

De vrouw in kwestie heet Cassie en wordt geplaagd door visioenen van een mysterieus landhuis. Hoewel ze blind is, gebruik je een techniek vergelijkbaar met echolocatie om doorheen het landhuis te navigeren. Elke geluid zorgt namelijk voor een visualisatie.

Cassie kan ook met haar wandelstok op de vloer slaan om een visualisatie te krijgen. Dat geluid trekt echter wel The Presence aan. Deze entiteit maakt jacht op Cassie. Gezien ze zich niet kan verweren, moet je wegvluchten en je verschuilen.

Op dit moment loopt er een Kickstarter-campagne om geld in te zamelen voor Perception. Ontwikkelaar The Deep End zoekt een budget van 150.000 dollar om in 2016 de game op Steam uit te brengen. Loopt de campagne goed, dan komen er waarschijnlijk consoleversies.

Bedenker Bill Gardner werkte vroeger bij Irrational Studios aan SWAT 4, BioShock en BioShock Infinite. Ook de audio-verantwoordelijke van BioShock Infinite werkt mee aan de game. Ten slotte is level designer van de eerste Dead Space eveneens betrokken bij het project.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Perception

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.
Reacties