Eurogamer.nl

Steam-concurrent GOG Galaxy lanceert in bčta

Is niet verplicht om je GOG-games te spelen.

Website GOG.com meldt dat de open bčta van GOG Galaxy vanaf vandaag te proberen is. Het is een client voor de games die je koopt of reeds hebt gekocht op GOG. Voorheen kende je de DRM-vrije webwinkel als Good Old Games. Daar haal je games rechtenvrij en mag je de installatiebestanden delen zo vaak je wilt.

GOG Galaxy is een Steam-achtig programma waarop al je GOG-games te spelen zijn. Het platform is onder meer in het leven geroepen om multiplayermatches van verschillende games op een gestroomlijnde manier te laten verlopen. De Crossplay-feature laat je via GOG Galaxy online games met gebruikers op Steam spelen, zodra de games dat ondersteunen.

GOG Galaxy beschikt tevens over achievements en sociale functies, zoals een vriendenlijst. Er wordt bijgehouden hoe lang je een game gespeeld hebt en de client werkt tevens offline. Ook automatische updates zijn in te schakelen. Mocht een update er voor zorgen dat je problemen hebt die je eerder niet had, dan kun je gemakkelijk terugdraaien naar een oudere versie.

GOG biedt niet alleen meer oude games aan, maar ook telkens vaker nieuwe releases. Vandaar dat de tijd was aangebroken voor een merknaamswijziging. Zo is Pillars of Eternity er te koop, en The Witcher 3: Wild Hunt ook.

Het gebruik van GOG Galaxy wordt vooralsnog als een niet-verplicht alternatief voor het bezoeken van je gamesbibliotheek op GOG.com gepresenteerd. Het is nog niet duidelijk wanneer het platform officieel gelanceerd wordt. Bij inschrijving voor de bčta krijg je binnen enkele weken toegang tot de software.

g1
g2
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.