Eurogamer.nl

Electronic Arts stopt free-to-play games als Battlefield Heroes en FIFA World

Worden niet genoeg meer gespeeld.

Electronic Arts maakt vandaag bekend dat vier free-to-play titels van de uitgever binnenkort niet meer te spelen zijn. Het betreft Battlefield Heroes, Battlefield Play4Free, Need for Speed World en FIFA World.

Topman Patrick Söderlund legt op de blog van Electronic Arts uit dat de games niet meer zo populair zijn als ze ooit waren. Andere free-to-play games doen het beter, zoals de MMORPG Star Wars: The Old Republic. Die blijft dus gewoon bestaan.

De games blijven nog anderhalve maand speelbaar. Daarna gaan de servers offline. De uitgever is wel heel dankbaar voor alle spelers die deze manier van gratis gamen een kans hebben gegeven. Bovenstaande games worden door het bedrijf gezien als pioniers binnen een verdienmodel dat nu niet meer weg te denken is uit de gameindustrie.

ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.