Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Darksiders-maker onthult Battle Chasers

Allereerste game van Airship Syndicate.

Ontwikkelaar Airship Syndicate werkt aan Battle Chasers. Dat maakt Darksiders-maker Joe Madureira via Twitter bekend door concept art te tonen.

Het gaat om een role-playing game voor de pc en consoles. Ook overweegt de ontwikkelaar een tablet-versie te maken. Vooralsnog is onduidelijk voor welke consoles Battle Chasers uitkomt.

In de game speel je als Battle Chasers-personages Garrison, Gully en Callibretto. Volgens de ontwikkelaar bevat Battle Chasers een gevoel voor avontuur die vergelijkbaar met de Darksiders-reeks is.

Madureira werkte in de jaren '90 aan het stripboek Battle Chasers. Het verhaal gaat over de zwaardvechter Garrison die de dood van zijn vrouw verwerkt. Hij wordt door Red Monika benaderd voor een klus, die hij afslaat. Zodoende besluit zij om in haar eentje iemand uit de gevangenis te bevrijden. Tijdens de ontsnapping komen ook vier extreem sterke schurken vrij, waardoor Garrison genoodzaakt wordt om hen te stoppen.

Door productieproblemen is het verhaal van het stripboek nooit afgerond. Sindsdien werkt Joe Madureira in de gamesindustrie. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de Darksiders-reeks. Na het failliessement van THQ heeft hij Airship Syndicate opgericht.

Op dit moment is de indie-ontwikkelaar op zoek naar financieringsmogelijkheden voor Battle Chasers. De studio heeft nog niet besloten of het geld via een investeerder, uitgever of Kickstarter-campagne wordt binnengehaald.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PC
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties