Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Titanic: Honor and Glory zoekt crowdfunding

Initiatiefnemers bouwen het hele schip digitaal na.

Een team dat onder meer bestaat uit ontwikkelaars, wetenschappers en historici is een crowdfundingcampagne gestart voor Titanic: Honor and Glory. Voor de first-person adventure game wordt de RMS Titanic waarheidsgetrouw nagebouwd.

Titanic: Honor and Glory bevat een 'free roam mode,' waarin je op je gemak door de Titanic loopt. Naast het schip wordt ook een groot deel van Southampton nagemaakt, de havenstad van waaruit de Titanic in 1912 vertrok richting New York. Daarvoor wordt CryEngine 3 ingezet, de engine achter de Crysis-games.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een verhaalmodus. Gedurende de vijf dagen die de Titanic op zee is, probeer je daar uit handen te blijven van de autoriteiten die je verdenken van een moord die je niet hebt gepleegd. Je maakt dan ook het zinkende schip mee, waar destijds meer dan 1500 passagiers bij omkwamen.

De initiatiefnemers zoeken de komende maand 250.000 dollar via Indiegogo. Als dat bedrag bereikt wordt, is de game echter nog niet af. Het team verwacht daarvoor minstens 950.000 dollar nodig te hebben.

Cover image for YouTube videoARCHIVED - SEE DESCRIPTION: "THG Indiegogo Pitch 2015"

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties