Eurogamer.nl

Sega brengt strategiegame Valkyria Chronicles naar pc

Voorwaarts - mars!

Sega brengt de voorheen PlayStation 3-exclusieve strategie-RPG Valkyria Chronicles naar de pc. Dat bevestigt de uitgever en tevens ontwikkelaar van de titel vandaag op Twitter.

Buiten de aankondiging is er verder niets bekend over de heruitgave. Ook een releasedatum is niet genoemd. Meer informatie volgt spoedig, aldus Sega.

Valkyria Chronicles is een game uit 2008, waarin je een team soldaten aanstuurt tijdens een fictieve oorlog. De Europese setting oogt daarbij in eerste instantie waarheidsgetrouw, maar al snel komen er magische krachten in het spel. Door je troepen beurtelings het slagveld door te sturen en rekening te houden met hun specialiteiten en zwakke plekken, werk je de missies af en stijgen je personages in level.

Buiten de strategische gameplay staat Valkyria Chronicles ook bekend om zijn typerende grafische stijl. De eerste game werd opgevolgd door Valkyria Chronicles II voor de PlayStation Portable. Daarop werd ook een derde deel ontwikkeld, maar deze is nooit buiten Japan uitgebracht.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.