Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rockstar: uitnodigingen GTA5 beta zijn phishing e-mails

Dus trap er niet in.

Ontwikkelaar Rockstar Games waarschuwt voor e-mails waarin je wordt uitgenodigd mee te doen aan een bèta voor Grand Theft Auto V. Die is er namelijk niet. "Als je een dergelijke mail ontvangt, pas dan op. Het is waarschijnlijk een phishing scam."

Bij phishing proberen kwaadwillenden persoonlijke informatie van je te verkrijgen door zich voor te doen als andere bedrijven. Door op links te klikken in de e-mails word je bijvoorbeeld omgeleid naar websites met malware.

Deze manier van online oplichten is niet nieuw in de gamesindustrie, en ook niet voor Grand Theft Auto V in het bijzonder. Bij de PlayStation 3- en Xbox-360 versie deden soortgelijke berichten de ronde. Bij de lancering van de PlayStation 4 en de Xbox One werden nietsvermoedende gamers dan weer opgeroepen de apparaten te komen testen. Ook daarbij waarschuwden Sony en Microsoft voor nepuitnodigingen.

De releasedatum van Grand Theft Auto V voor de PlayStation 4 en Xbox One is inmiddels vastgesteld op 18 november. De pc-versie komt op 27 januari uit. Er komt tevens een Grand Theft Auto V PlayStation 4-bundel op de markt.

Bekijk op YouTube

Read this next