Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Samsung onthult virtual reality headset GearVR

En werkt daarvoor met Oculus samen.

Samsung heeft op zijn Unpacked persevenement de virtual reality headset GearVR voorgesteld. Deze headset draait op het Android-besturingssysteem en is ontwikkeld met behulp van Oculus, het bedrijf achter de virtual reality headset Oculus Rift.

Volgens geruchten geeft de samenwerking Oculus de kans om schermen van Samsung te gebruiken voor zijn eigen Oculus Rift.

"We zijn verheugd om de GearVR Innovator Edition aan te kondigen," zo zegt John Carmack van Oculus. "De samenwerking met Samsung laat ons toe om een virtual reality headset te maken met een fantastische resolutie en prestaties en dat allemaal op een mobiel platform."

Carmack staat bekend als de bedenker van Doom, maar verliet ontwikkelaar id Software vorig jaar om leider van de technologische afdeling van Oculus te worden.

De GearVR gebruikt de nieuwe Samsung Galaxy Note 4, die ook op het evenement werd aangekondigd. De Galaxy Note 4 past in de headset en gebruikt zijn display om de dubbele beelden te projecteren die nodig zijn voor een virtual reality ervaring.

De GearVR komt eind dit jaar eerst enkel als prototype naar ontwikkelaars. "Het is een early-access, bèta-versie voor ontwikkelaars en niet bedoeld als definitieve versie voor de consument," zo legt de Oculus blog uit.

Daarnaast onthulde Oculus ook een aantal pakketten software om virtual reality in bestaande entertainmentvormen te integreren. Zo is er Oculus Cinema om films in virtual reality aan te kopen en te bekijken. Je kan ook panoramische foto's bekijken in virtual reality.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties