Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix onthult Dragon Quest Heroes voor PlayStation 3 en 4

Een actie-RPG in de stijl van Dynasty Warriors.

Square Enix onthult Dragon Quest Heroes voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Het betreft een actie-RPG van Omega Force, de ontwikkelaar achter de Dynasty Warriors-serie.

In tegenstelling tot het turn-based RPG-genre waar Dragon Quest bekend om staat, draait Dragon Quest Heroes om grootschalige gevechten waarin je vrij rond rent en honderden vijanden doodt. In de aankondigingstrailer is te zien hoe bekende Dragon Quest-monsters in grote getale een kasteel bestormen.

Het is de eerste keer sinds Dragon Quest VIII (2004 JP/2006 EU) dat de populaire serie terugkeert naar Sony-platformen. De daaropvolgende Dragon Quest-games kwamen voornamelijk uit voor Nintendo-platformen, waaronder Dragon Quest IX voor de Nintendo DS en de MMORPG Dragon Quest X voor (o.a.) de Wii U.

Omega Force is tevens de studio die verantwoordelijk is voor Hyrule Warriors voor de Wii U. Ook in deze game wordt een bekende serie (The Legend of Zelda) gemixt met Dynasty Warriors-gameplay.

Dragon Quest Heroes staat gepland voor een Japanse lancering in 2015. Er komt dan tevens een 'Metal Slime' PlayStation 4-console op de markt.

Cover image for YouTube video『ドラゴンクエストヒーローズ 闇竜と世界樹の城』プロモーション映像①

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties