Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Activision wil Take-Two Interactive overnemen

Beide uitgevers willen stap naar filmwereld maken.

Het gerucht gaat dat Activision Take-Two Interactive wil overnemen. Dit zegt Mike Hickey in een verslag.

Volgens de analist van The Benchmark Company is de overname van Take-Two Interactive een "no-brainer" voor Activision, omdat de eerstgenoemde uitgever de meest getalenteerde ontwikkelaars en sterkste IP's in huis heeft. Daarnaast is Take-Two Interactive een financieel gezond bedrijf.

Ontwikkelaars 2K Games (Civilization, Borderlands, BioShock) en Rockstar (Max Payne, Red Dead Redemption, Grand Theft Auto) zijn dochterondernemingen van Take-Two Interactive. Met Bungie, Blizzard en straks wellicht Rockstar erbij heeft Activision dan de drie grootste ontwikkelaars in handen.

Volgens Hickey overweegt Activision films te produceren van de games die het zelf heeft uitgegeven. Aangezien Take-Two Interactive deze ambitie deelt, is een overname volgens de Amerikaanse analist dan ook niet meer dan logisch.

Het is overigens niet de eerste keer dat een uitgever interesse toont in Take-Two Interactive. In 2008 heeft Electronic Arts een bod van twee miljard dollar gedaan, maar dat werd toen door het bestuur van Take-Two afgewezen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties