Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

SimCity-mod Orion verviervoudigt de maximale stad-grootte

Was volgens Maxis niet mogelijk door hardwarebeperkingen.

Een mod met de naam Project Orion laat je de oppervlakte van je SimCity-metropool opkrikken, waar de standaard grootte volgens veel spelers te klein is.

Met Project Orion krijg je een perceel van negen vierkante kilometer tot je beschikking. Dat is vier keer zo groot als de grootste lap grond die je oorspronkelijk in SimCity mag volbouwen. De mod is te downloaden via Simtropolis. Op die site vind je ook een handleiding, die je vertelt hoe je de mod installeert.

De mod is echter niet perfect. Zo is het mogelijk dat naburige steden overlappen met jouw extra grote stad, en het vervuilingspijl en de waarde van het land kloppen aanvankelijk niet.

Toch bewijst deze mod dat het mogelijk is om de steden in SimCity groter te maken. Ontwikkelaar Maxis hield eerder aan dat grotere steden een te hoge tol eisen van de hardware van spelers, en hield ze dan ook klein. Toch maakt Project Orion de game niet bijzonder zwaarder, zo blijkt uit tests.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

SimCity 5 (2013)

PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties