Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Lancering Minecraft: PlayStation 4 Edition in augustus twijfelachtig

Nieuwe volledige test nodig.

De in augustus geplande lancering van Minecraft: PlayStation 4 Edition komt in het gedrang. Sony heeft tijdens een laatste test technische problemen vastgesteld.

Ontwikkelaar 4J Studios heeft het nieuws via Twitter bekendgemaakt. Als de problemen opgelost zijn, is een nieuwe test nodig: "We herstellen het, maar we moeten de procedure opnieuw doorlopen."

Sinds begin augustus wordt er gewacht op een definitieve releasedatum voor Minecraft op de PlayStation 4, PlayStation Vita en Xbox One. Op 12 augustus kreeg Sony de PlayStation 4-versie voor een laatste test, maar die bleek toch niet klaar voor lancering.

Ook Microsoft kijkt diens Xbox One-versie na. Dat heeft Xbox-baas Phil Spencer getweet toen hij het nieuws van 4J Studios vernam.

Het certificatieproces van beide bedrijven verloopt verschillend. Bij Sony doorgaat een game driemaal hetzelfde proces voor zowel Noord-Amerika als Europa en Japan. Microsoft verstrekt een certificaat voor diens titels wereldwijd. Het is daarom nog onzeker of de drie versies op hetzelfde moment uitkomen.

De Minecraft: PlayStation 3 Edition review van Carl lees je alvast op Eurogamer Benelux.

Bekijk op YouTube

Read this next