Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft: 'Wii U-eigenaren spelen geen Assassin's Creed'

Maar wel Just Dance.

Wii U-bezitters spelen geen Assassin's Creed-games, en daarom focust Ubisoft zich in het vervolg niet langer op 'volwassen titels' voor de console van Nintendo. Dat verklaart Ubisoft-baas Yves Guillemot tegenover Game Informer.

Zo is Assassin's Creed Rogue niet in ontwikkeling voor de Wii U, maar wel voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Assassin's Creed IV: Black Flag is wel nog uitgegeven op Nintendo's spelcomputer.

"Het is heel simpel. We verkopen gewoon te weinig op de Wii U," aldus Guillemot. De verkoop van Wii U-titels is slechts goed voor drie procent van de totaalomzet van het vorige fiscale jaar. Een daling van een procent ten opzichte van het jaar dáárvoor.

Voortaan ligt de nadruk dan ook op andere games, zoals Just Dance. Volgens Guillemot is gebleken dat de dansserie en andere soorten games het juist wel goed doen bij Wii U-bezitters.

Daarbij verduidelijkt de Ubisoft-topman dat Watch Dogs nog steeds in ontwikkeling is voor de Wii U, maar ook dat dit de laatste volwassen game is voor Nintendo's systeem.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Rogue

PS3, Xbox 360, PC

Assassin's Creed: Unity

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties