Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Konami schrapt door fans gemaakte Metal Gear remake

David Hayter weer niet aan de bak.

Uitgever Konami schrapt de ontwikkeling van de door fans gemaakte Metal Gear remake. Studio Outer Heaven geeft geen duidelijke reden voor het vervallen van de game.

Een trailer voor de remake is al gemaakt en daaruit blijkt dat stemacteur David Hayter meewerkte aan het project. Hayters rol als Solid Snake is sinds Metal Gear Solid V: Ground Zeroes overgenomen door Kiefer Sutherland. In de trailer hoor je enkele teksten die Hayter heeft ingesproken voor de remake van de klassieke MSX2-game.

Outer Heaven geeft op Metal Gear Informer kleine details vrij over de geschrapte ontwikkeling. "Het project is stopgezet door Konami, het lijkt erop dat het bedrijf het niet eens kon worden over de voortzetting van het project." Konami gaf eerder toestemming voor het produceren van de game, zolang de studio er geen geld aan zou verdienen.

Naast David Hayter zou ook Paul Eiding meewerken aan het project. Deze stemacteur neemt al jarenlang de rol van Roy Campbell op zich. Daarnaast waren er onder andere ontwikkelaars van Ubisoft en Insane Games betrokken bij het project.

Het team achter de Metal Gear remake gaat nu aan de slag met een nieuwe IP (intellectueel eigendom).

Cover image for YouTube videoMetal Gear - Presentation Trailer 2014 (Unfinished)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PC
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties