Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Inner City Kids komt uit op PlayStation Vita in lente 2015

Red je ouders van de robots.

Inner City Kids komt in de lente van 2015 uit voor de PlayStation Vita. Ontwikkelstudio Jamo Games geeft naast deze releaseperiode ook meer vrij over het verhaal en de gameplay-elementen van de turn-based strategiegame.

In Inner City Kids volg je het verhaal van een groep vrienden waarvan de ouders zijn ontvoerd en vervolgens vervangen zijn door robots. Tijdens het verkennen van de stad is het je doel om deze geautomatiseerde wezens te stoppen. Dit doe je door volwassenen te redden, geheime informatie te vergaren en nieuwe wapens te creëren.

Ontwikkelaar James Biddulph legt meer uit over deze laatste optie. "Je kan een collectie van krachtige relikwieën verzamelen en alle locaties opnieuw bezoeken om geheime wapens en onbekende plekken te ontdekken", vertelt Biddulph op PlayStation Blog. "Dit betekent dat je zelf strategieën kan uitvinden met eindeloze wapencombinaties, zoals genezende turrets, zuur-granaten en sluipende langeafstand drones."

De wapens die je in Inner City Kids gebruikt, bestaan uit frames en modules. Het frame bepaalt de manier van aanvallen, met onder andere gun, sword, turret en mine als opties. De modules geven het wapen een bijkomend effect, zoals damage type, status effects en area damage. Alle vijanden hebben een eigen reactie, dus moeten ze allen op een andere manier benaderd worden, aldus Biddulph.

Een exacte releasedatum voor Inner City Kids is nog niet bekend.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties