Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ontwikkelaar van Rust kondigt Riftlight aan

Facepunch Studios richt zich op twin-stick shooter.

Facepunch Studios kondigt Riftlight aan. De ontwikkelaar richt zich met dit nieuwe project op het twin-stick shooter genre.

Ontwikkelaar Adam Woolridge vertelt op de website van Facepunch Studiosdat de gameplay van Riftlight vergelijkbaar is met games als Geometry Wars en Renegade Ops. Ook role-playing elementen als loot, level-opbouw en nieuwe vaardigheden maken hun opwachting in Riftlight.

Daarnaast introduceert de studio drie verschillende klassen om uit te kiezen. De Ranged-klasse speelt als een traditionele shooter, waarmee je vuurkracht vermenigvuldigt en schade kan ontwijken. De Melee-klasse gebruikt daarentegen een korte afstand energiestraal die groeit naarmate je meer vijanden elimineert. De Caster is de meest kwetsbare klasse, maar gebruikt effectieve aanvallen om vooruitgang te boeken.

Riftlight bevat een coöperatieve modus, die volgens Facepunch nog in vroege ontwikkelingsfase is. Een releasedatum voor de game is nog onbekend, maar de studio hoopt snel een Early Access-versie klaar te hebben. Facepunch Studios is bekend van onder andere de survivalgame Rust

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PC
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties