Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cliff Bleszinski kondigt arena shooter BlueStreak aan

Gears of War-ontwikkelaar richt zich op free-to-play model.

Gears of War-ontwikkelaar Cliff Bleszinski kondigt BlueStreak aan. Deze free-to-play game wordt ontwikkeld door Boss Key, de nieuwe studio van Bleszinski. BlueStreak wordt uitgebracht door uitgever Nexon, onder andere bekend van de MMORPG MapleStory.

Er is tot op heden weinig vrijgegeven over de game, afgezien van wat details die Bleszinski via Twitter deelt. Volgens de ontwikkelaar is BlueStreak een arena shooter voor de pc met een sciencefiction-thema. Bleszinski benadrukt dat de game geen Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)-game is.

In een persbericht dat op de website van Nexon te vinden is, vertelt Bleszinski meer over de samenwerking met de uitgever. "Het maken van memorabele shooters zit in mijn DNA, en de stap naar free-to-play games is om meer potentieel publiek te bereiken", legt de oprichter van Boss Key uit.

Volgens Bleszinski is free-to-play de juiste richting waar de gamesindustrie naar toe werkt. "Niemand kent de free-to-play markt beter dan Nexon, en dat is waarom zij de logische partner zijn om BlueStreak uit te geven", licht Bleszinski toe.

Cliff Bleszinski werkte in zijn tijd bij Epic Games al eerder aan de arena shooters van de Unreal Tournament-reeks. Vandaag onthult Bleszinski meer antwoorden over waarom BlueStreak free-to-play is en waarom de game alleen op pc uitkomt.

Een releasedatum voor het nieuwe project van Boss Key is nog niet bekend. Binnenkort wordt de eerste trailer verwacht.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Bluestreak

PC

Related topics
PC
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties