Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'BioShock spin-off voor PlayStation Vita komt waarschijnlijk niet uit'

Ken Levine niet hoopvol voor turn-based Rapture game.

Ken Levine heeft weinig hoop voor de voorheen aangekondigde BioShock spin-off voor de PlayStation Vita, zo meldt de ontwikkelaar op Twitter. Het project is nooit uit de voeten gekomen door onenigheden tussen 2K Games en Sony.

"2K en Sony konden geen deal sluiten toen ik voor het laatst checkte. Ze leken veel optimistischer in 2011", tweet Levine. "Ik zou willen dat ik het zelf kon doen, maar advocaten enzovoort. Ik houd nog steeds van mijn Vita."

Toen twee Twitter-gebruikers vroegen wat hij van plan was met het project, gaf Levine hierop antwoord. "Ik zat te denken aan een Final Fantasy Tactics-achtige game, gesitueerd in Rapture", legt Levine uit. "Het is iets dat goed op de Vita werkt zonder enige compromissen."

Eerder dit jaar sloot Ken Levine zijn studio Irrational Games. Dit resulteerde in een hoop ontslagen, aangezien de ontwikkelaar als kleinere studio wil doorgaan bij moederbedrijf Take-Two Interactive. Irrational Games is verantwoordelijk voor het eerste deel binnen de BioShock-reeks en het derde deel, BioShock Infinite.

Read this next